(VIDEO) MORSKI DŽIN: Ovo je najveća ajkula ikada snimljena!
Foto: Youtube Ps

ČUDESNI PODVODNI SVET

(VIDEO) MORSKI DŽIN: Ovo je najveća ajkula ikada snimljena!

Ludi svet -
Pre dve godine, nastao je snimak morske zveri koja je ubrzo dobila ime Velika plava, ali su ga istraživaci koji su je spazili tek nedavno objavili.

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic.Naučnici grupe strucnjaka pod nazivom „Pelagos kakunja“ su ovu džinovsku ajkulu uocili u blizini meksickog ostrva Gvadalupe i ovekovecili njeno kretanje još 2013. godine. Ipak, Hojos Padilja, koji je bio na celu ovog tima, tek je ovog leta objavio snimak.Prvi deo ovog video-zapisa pojavio se na internetu u junu, a još uvek nije sigurno zbog cega se tako dugo cekalo da on ugleda svetlost dana. Kako prenose strani mediji, moguce je da su istraživaci iz „Pelagos kakunje“ cekali jer je ajkula tada bila u drugom stanju, pa su brinuli o njenoj bezbednosti ukoliko bi svet obišla vest o ovom morskom džinu.U tom trenutku, Velika plava bila je duga sedam metara i stara pedesetak godina, a veruje se da je bila trudna jer velike ajkule u plitku vodu dolaze samo kada se spremaju da donesu na svet mladunce.

http://www.youtube.com/watch?v=7SZSoLaW_q0
NATIONAL GEOGRAPHIC POGODITE GDE JE SRBIJA: 10 naj(ne)srećnijih država na svetu 10 poznatih zanimljivosti koje zapravo nisu tačne Zdravstveni problem koji ne shvatamo ozbiljno sve ozbiljnije preti Evropljanima Kako se dogodilo prvo ubistvo u ljudskoj istoriji? Upoznajte Korduroja, najstariju mačku na svetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track