Najnovije vesti

Mislio je da će umreti sam na ostrvu, a onda je dobio ideju koja mu je spase život!
Foto: Queensland Police

Nije mogao da veruje

Mislio je da će umreti sam na ostrvu, a onda je dobio ideju koja mu je spase život!

Ludi svet
Džef Kiz (63) pokušao se prečicom vratiti do kampa u Žardin nacionalnom parku, severno od Kvinslenda u Australiji

Britanski turista spašen je nakon dva dana lutanja australijskom divljinom i to zahvaljujući tome što su spasioci uočili njegov SOS u pesku na obali reke.

Džef Kiz (63) pokušao se prečicom vratiti do kampa u Žardin nacionalnom parku, severno od Kvinslenda u Australiji, ali se izgubio. Dva je dana proveo lutajući divljinom, bos, bez hrane.

Prvog je dana hodao šumom do 2 sata ujutro, a onda je zaspao. Kada se probudio hodao je uz reku na 30 stepeni, a onda je odjednom čuo helikoptere. Pretpostavio je da traže upravo njega.

Tada mu je sinula ideja - da u pesku napiše SOS. On je glasio: 'HELP 2807', a dodao je i strelicu. Međutim, ništa se nije dogodilo tako da je i drugu noć morao provesti sam, u divljini. Drugi dan oko podneva opet je čuo helikoptere.

U jednom se nalazio poručnik Bred Fout koji je primetio poruku ali nisu se odmah spustili, nego su leteli još 6 kilometara, a onda su se odlučili da se vrate. I tada su kraj poruke u pesku videli Džefa kako im maše. 'Skakao sam kao ludak i mahao im šeširom', ispričao je i dodao 'Osećam se glupo, ali srećno', prenosi Skaj njuz.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...