JEZIVA ISTINITA PRIČA: Život ove dve bliznakinje zaslužuje filmsku adaptaciju
Foto: Jutjub

Medicinski fenomen

JEZIVA ISTINITA PRIČA: Život ove dve bliznakinje zaslužuje filmsku adaptaciju

Ludi svet -
Ove dve bliznakinje radile su sve zajedno. Bile su nerazdvojne. Ali zastrašujuća istinita priča o njihovim napaćenim životima zvuči kao nešto iz filma Stivena Kinga

Kao deca Džun i Dženifer Gibons imale su svoj kodirani jezik, postale su kriminalci i čak su nekoliko puta pokušale da ubiju jedna drugu uprkos međusobnoj ljubavi."Ova moja sestra, tamna senka koja me krade od Sunca, ona je moja jedina muka", napisala je Džun u svom dnevniku. Obe su u više navrata saopštile da su htele da ubiju jedna drugu kako bi stekle svoju slobodu.Sestre su bile jedine crne devojke u svom malom gradu Hejvford Vest, koji je možda učinio da se osećaju isključeno od svih drugih oko njih u veoma ranom uzrastu. Odrastajući, počele su sve više da se oslanjaju jedna na drugu, a zatvaraju od ostatka sveta. Čak su odbijale i da govore, pa su ih ljudi nazivali "Tihe bliznakinje".

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Kad god su se osećale ugroženo na javnim mestima, ostajale su bez teksta i bespomične neko vreme. Terapeut Ket Artur, počela je da istražuje ovaj misteriozan slučaj i ostala u šoku koliko su sinhronizovane ove dve devojke. Kada ih je povela na jahanje kako bi podstakla njihovu individualnost, postalo je kristalno jasno da će to biti nemoguće.Kada bi jedna od njih dve pala sa svog konja, druga je padala odmah nakon nje.Ubrzo, sestre su počele da prave zločine zajedno, kao što je namerno paljenje i krađa, jer kako je napisala Džun u svom dnevniku: "Nemam prijatelje, nemam ništa pametno da radim. Ništa za popunjavanje dana."Baš u to vreme, pokušale su da se "reše" jedna druge. Džun je pokušala da udavi Dženifer u reci. Dženifer je pokušala da udavi Džun telefonskim kablom. Neverovatno, ali one su nekako bile u stanju da oproste i zaborave.

Njihovi strašni zločini nastavili su se sve do 1982. godine, kada su uhapšene zbog spaljivanja jednog ambara. Sudija ih je proglasio ludim i poslao u zloglasnu Brodmur bolnicu, psihijatrijsku ustanovu sa najvišim merama bezbednosti. Imale su tada samo 18 godina.Sestre su bile u odvojenim prostorijama, ali to ih nije sprečilo da idalje nastave da napadaju jedna drugu. Pokušale su čak i samoubistvo nekoliko puta kako bi okončale svoju patnju.Sa 29 godina, konačno su obećale da jedna od njih mora da umre. To je izgledalo kao jedini izlaz iz života u paklu.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Novinarka, Mardžori Valas, koja je postala bliska sa sestrama, kasnije je napisala njihovu biografiju, otišla je da ih poseti u tom složenom vremenu za njih.Tada joj je Dženifer objasnila: "Mardžori, ja ću umreti. Odlučile smo." I to je i mislila.Na dan kada su puštene iz Brodmur bolnice u instituciju niskih mera bezbednosti, Dženifer je navodno umrla od infarkta. Međutim, pravi razlog njene smrti ostaje misterija.Od smrti svoje sestre, Džun je živela naizgled normalnim životom sa svojom porodicom u Vejlsu. Kao da nikada nije delila taj neverovatno bizaran život sa svojom psihotičnom bliznakinjom, ili da je čak imala sestru na prvom mestu.

Konačno je oslobođena od tamne senke koja je držala dalje od sunčeve svetlosti.Ne znamo za vas, ali definitivno mislimo da ova priča treba da se nađe na velikom platnu.

(First To Know)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track