Da li pacovi mogu da se popnu do vašeg toaleta?
Foto: YouTube/Printscreen

UVRNUTO ISTRAŽIVANjE

Da li pacovi mogu da se popnu do vašeg toaleta?

Ludi svet -
Jedna od urednika sajta National Geographic Erika Engelhopt je sa svojim prijateljem Gregom sprovela zanimljiv eksperiment – „lov“ na pacove.

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic Srbija.Naime, oni su pratili pacove do njihovog „gnezda“ i analizirali njihovo ponašanje.„Pacovi su stvorenja koja robuju navikama. Oni uspostavljaju put kroz kuću, a onda ga prate svaki dan istim redosledom", piše Engelhoptova. „Takođe, otkrila sam da se vrlo lako mogu popeti i do toaleta.“Greg je postao opsednut pacovima pošto su „preplavili“ kuću njegove devojke. Dok je pokušavao da joj pomogne da ih se otarasi, on je započeo malo istraživanje o ovim glodarima i saznao mnogo toga.Jeste li, recimo, znali da pacovi mogu da plivaju tri dana? Ova sposobnost i gotovo neverovatna fleksibilnost im obogućavaju da se bez većih poteškoća popnu kanalizacionim cevima do toaleta u nekoj kući.Engelhoptova i njen prijatelj su to dokazali i ovim zanimljivim eksperimentom, a sve su zabeležili na interesantan i zabavan način.

NATIONAL GEOGRAPHIC 10 najčistijih gradova na svetu Salinas, selo u kom se dečaci rađaju kao devojčice NAJPOZNATIJE MUMIJE: Neverovatna sudbina ljudskog tela nakon smrti Psi laju, mačke mjauču, a žirafe... (AUDIO) „Najružnija životinja na svetu“ pred izumiranjem?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track