POSLEDNJE ŽELJE: 6 najčudnijih testamenata svih vremena
Foto: Profimedia

Morbidno

POSLEDNJE ŽELJE: 6 najčudnijih testamenata svih vremena

Ludi svet -
U nekim slučajevima testamenti se koriste i za slanje poruke ili sređivanje nedovršenog posla - iz groba

Testamenti su ozbiljne stvari. Po pravilu bi trebali da odrede kako neko želi da rasporedi imovinu nakon smrti. Ipak, u nekim slučajevim koriste se i za slanje poruke ili sređivanje nedovršenog posla - iz groba.Donosimo vam neke od najčudnijih i najzanimljivijih testamenata i poslednjih želja.

foto: Rojters
foto: Rojters

Originalni "P.S. Volim te"

Komičar Džek Beni bio je u braku 50 godina sa svojom suprugom Meri Livingston. 1974. godine preminuo je od raka, a njegova žena 1983. godine. Posle njegove smrti nije mogla nikako da ga zaboravi, a za to je imala vrlo dobar razlog. Nakon njegove smrti svaki dan je dobijala po jednu ružu. Beni je u testamentu izrazio želju da se njegovoj ženi svaki dan dostavi ruža dokle god bude živa. Romantično ili pomalo jezivo, procenite sami.

Srećni pas

2007. godine pas je nasledio 12 miliona dolara nakon što je njegova vlasnica, poslovna žena Leona Helmsli, umrla. Skoro svu imovinu ostavila je svom kućnom ljubimcu iako je imala naslednike.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mrtvac koji priča

Čuveni iluzionista i mađioničar Heri Hudini umro je 1926. godine, ali ne pre nego što je dobio obećanje od supruge da će ga svake godine na godišnjicu smrti pokušati da dozove i stupi u kontakt s njim. Duže od decenije je pokušavala, ali bez ikakvog uspeha. Na kraju je odustala, ali neki njegovi fanovi nastavljaju tradiciju i danas.

Nesrećni mužNeki muškarci ne bi hteli da se njihove supruge udaju ponovo nakon njihove smrti, ali ne i Hajnrih Hajne. On je svoju imovinu ostavio supruzi, ali pod jednim uslovom - da se ponovo uda jer bi onda bio "bar jedan čovek koji žali zbog njegove smrti."

Trka bebaČarls Miler, advokat i biznismen iz Toronta, imovinu je ostavio ženi koja će imati najviše dece u roku od deset godina posle njegove smrti. Rezultat je bio izjednačen - četiri žene su rodile po devetero dece.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Najjeftinija sahrana

Slavni pisac F. Skot Fitcdžerald nije otišao glamurozno sa ovog sveta. Prvobitno je u testamentu napisao da želi "prigodnu" sahranu koja dolikuje njegovom stilu života. Međutim, pred samu smrt bio je u dugovima i promenio je testament i naveo da želi "najjeftiniju" sahranu.

(Novi.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track