Najnovije vesti

(VIDEO) DANAS JE DAN MRMOTA: Čuveni Fil predviđa vremensku prognozu
Foto: Ap

Meteorolog

(VIDEO) DANAS JE DAN MRMOTA: Čuveni Fil predviđa vremensku prognozu

Ludi svet
Stanovnicima Pensilvanije danas izlaskom iz svoje jazbine vremensku prognozu za narednih 6 nedelja predviđa čuveni mrmot Fil.

Source: Groundhog predicts six more weeks of winter by Reuters on Rumble

Po legendi, ako 2. februara mrmot iz grada Panksatoni, Fil, izađe iz jazbine i ugleda svoju senku očekuje se bar još šest nedelja hladne zime. A ako ne ugleda svoju senku to znači da se očekuje topla zima i visoke temperature.

Imajući u vidu da se u Pensilvaniji očekuje oblačno vreme, male su šanse da Fil vidi senku.

What's your prediction!? #EarlySpring or #6moreweeksofwinter We will find out Phil's prediction tomorrow! Visit http://www.groundhog.org/ for details!

Posted by Punxsutawney Phil on Monday, February 1, 2016

Svake godine, nekoliko hiljada turista sjati se u Panksatoni da bi prisustvovali ovom veselom događaju, koji je 1993. godine ovekovečen u filmu "Dan mrmota", sa Bilom Marejem u glavnoj ulozi. Od 1887. mrmot je video svoju senku 102 puta, a samo 17 puta nije. Ne postoje podaci za poslednju deceniju 19. veka.

Ipak, meteorolozi tvrde da se poslednjih godina Filove aktivnosti na ovaj dan ne mogu razmatrati ozbiljno. Po njima, Filove prognoze su pouzdane koliko i bacanje novčića.

Što se tiče naše zemlje 15. februara je praznik Sretenje kada će stanovnici Srbije saznati koliko će još zima trajati od “meteorologa” mečke.

(USAToday)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...