ZANAT ISPEKAO NA JUTJUBU: Britanac gajio toliko lošu marihuanu da mu se smilovao čak i sudija
Foto: Profimedia

Ne poseduje ni znanje, a ni veštine

ZANAT ISPEKAO NA JUTJUBU: Britanac gajio toliko lošu marihuanu da mu se smilovao čak i sudija

Ludi svet -
Jedan Britanac (20), iako je uhapšen, prošlog petka je uspeo da izbegne zatvorsku kaznu zbog nelegalnog uzgoja marihuane.
Ilustracija (Foto:Profimedia)
Ilustracija (Foto:Profimedia)

Nije sporno da je Džošua Hjuz iz Stoktona kriv zbog gajenja marihuane, ali tužiteljka i sudija su zaključili da se radi o toliko bednom proizvodu da su Džošuu jednostavno pustili na slobodu bez ikakvih trajnih posledica.

Kada ga je stanodavac prijavio policiji, kod mladića je pronađeno 40 stabiljki marihuane, sistem navodnjavanja, ventilacijioni sistem i posebnu rasvetu. A policija je sve to zabeležila na fotografijama.

Mladić je izjavio da je marihuanu uzgajao za svoje potrebe, da bi "uštedeo na sve skupljim dilerima". Priznao je takođe da dnevno puši 20 cigareta s malo marihuane i da je set za gajenje kupio po povoljnoj ceni na lokalnom sajmu. 'Zanat' je naučio na Jutjubu, ali su mu se biljke redovno sušile.

Tužiteljka Dženi Haj pred sudom je izjavila da "nisu pronađeni dokazi uspešnog uzgoja", a branilac Dankan MekRedi je istakao da Džošua ne poseduje ni znanje, a ni veštine ili posvećenost kako bi uspešno uzgajio marihuanu.

"To je od početka do kraja bio vrlo neuspešan uzgoj", rekao je sudija Hjuzu.

"Možda ste imali visoka očekivanja i velike ideje, ali svi koji se odluče da gaje marihuane rizikuju zatvorsku kaznu. Ali, ja vam je neću dati jer ste priznali krivicu, niste bili prethodno osuđivani i niste imali ni znanja da počinite krivično delo".

Umesto zatvorske kazne, Džošua je kažnjen s nekoliko stotina sati neplaćenog društveno korisnog rada.

(Unilad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja