SPASLI SU ŽIVOT OVOM PSU KOJI JE UMIRAO OD GLADI: Problem je bio taj što ovo i nije bio pas!
Foto: Hefty

Tuga!

SPASLI SU ŽIVOT OVOM PSU KOJI JE UMIRAO OD GLADI: Problem je bio taj što ovo i nije bio pas!

Ludi svet -
Ovog psa očajnog izgleda pronašla je žena u Los Anđelesu, Kalifornija. Životinja je izgledala zastrašujuće pa je ženu bio strah da joj priđe. Umesto toga, poslala je fotografiju humanitarnoj organizaciji za pse.

Bilo je očigledno da je životinja bolesna i napuštena, ali nejčudnija stvar vezana za ovog psa bila je njegova rasa.

Ovaj pas zapravo nije čist pas. Ovo je mešanac psa i vuka. Volonteri organizacije nikada nisu videli ovako nešto, ali nisu se dvoumili da mu pomognu. Čim su stigli na lice mesta, vuk je pokušao da pobegne. Situacija je bila vrlo ozbiljna, ako ne i očajna, jer je životinja bila u jako lošem stanju. Jedan volonter se priseća:"Imala je jaku infekciju i upalu po celom telu. Puno je krvarila, gnoj je izlazio iz njenih rana, a ona je bila samo kost i koža ispod krzna."

Čak su i njene šape bile naduvene.

Pas-vuk je po svemu sudeći imao vlasnika ranije. Dokaz za ovu tvrdnju bio je kanap koji je bio vezan oko njenog vrata. Jasno je da je imala porodicu u jednom trenutku, a onda je bila napuštena. Vuk, kome je dato ime Julija, bio je smrtno preplašen ljudi. Kada su joj dali poslastice i mnogo uveravanja, volonteri su uspeli da pridobiju njeno poverenje. Julija polako uči da nema čega da se plaši.

Kada su je napokon doveli u prihvatilište, Julija je okupana i medicinski tretirana. Njene rane su bile mnogobrojne, a kontakt sa vodom za nju je bio jako bolan, ipak ona je ostala mirna i hrabra.

Za Juliju, ovo je bio prvi kontakt sa ljudima koji su je čuvali i negovali. Volonteri su je pokrili i stavili u krevet gde je napokon mogla da spava mirno nakon svega što je prošla.

Uprkos svom progresu koji je napravila, Julija je još uvek bolesna i trebaće joj još mnogo vremena da se oporavi. Jedva da može bilo šta da jede i njen imuni sistem je vrlo slab. Njene psihološke rane su duboke. Ipak, ona voli da bude ljubimac i svakim danom se sve više ponaša kao normalan pas. Kada jednom bude potpuno oporavljena od povreda, otići će u drugo prihvatilište gde se nalaze još 2 psa-vuka i čekaju je.

Julija je spasena u poslednjem trenutku od smrti. Psi-vukovi su jako retki i ljudi ne znaju mnogo o njima. Oni imaju drugačije potrebe od pasa i njihovi vlasnici ne znaju uvek kako da se ophode sa njima i na kraju ih napuste. Pre nego što uzmete ili kupite životinju, budite sigurni da uvek prvo sebe pitate da li ste spremni da vodite računa o njemu svaki dan do kraja njegovog života.

(Hefty, foto: Facebook/Hope For Paws)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track