OVAJ MOMAK JE STALNO GOVORIO DA ĆE UMRETI, ALI NIKO MU NIJE VEROVAO:Ipak, ona mu je promenila život
Foto: Hefty

Strašno!

OVAJ MOMAK JE STALNO GOVORIO DA ĆE UMRETI, ALI NIKO MU NIJE VEROVAO:Ipak, ona mu je promenila život

Ludi svet -
Ovo je Frančesko Santonastasio. Ima 30 godina i do skora, vodio je potpuno normalan život. Imao je posao koji je voleo, bio je profesionalni fudbaler, imao hobije i upotpunjen emotivni život.

Kao sportista oduvek je bio fit i u formi, voleo je da ide u teretanu i obožavao da ide na pecanje kako bi se opustio.

Međutim, 2011. godine sve se promenilo. kao što se često dešava fudbalerima, Frančesko je imao povredu kolena. Prvo je bio na operaciji, a kasnije su usledile još dve. Nisu to bile komplikovane procedure, bar su mu tako rekli doktori, i kako je to uobičajeno kod fudbalera. Još uvek sa osmehom, on je otišao u bolnicu, nesvestan da će se tog dana sve promeniti.Bio je to 14. april 2012. godine.

Nakon treće operacije, Frančesko je počeo da se oseća jako loše. Stalno je imao vrtoglavice, glavobolje, probleme sa disanjem i bolove u plućima. Bio je malaksao i čak i mali zadaci, poput ustajanja iz kreveta, delovali su ponekad nemoguće.Očajan, počeo je da se konsultuje sa doktorima i specijalistima svuda, ali nakon nekoliko meseci niko nije mogao da mu da dijagnozu."U početku su mislili da sam lud", rekao je, "odveli su me kod brdo pshihologa i psihijatara. Ali ja nisam bio lud. Ne mogu da ustanem iz kreveta, a niko ne može da mi kaže šta nije u redu sa mnom." U jednom trenutku, simptomi su postali toliko ozbiljni da je zaista pomislio da umire, ali još uvek ga niko nije slušao.

Od tada, prošle su dve godine. Frančesko je stalno dolazio i odlazio iz bolnica. Njegove oči, obično sjajne, izgubile su iskru. Njegov život se radikalno promenio. On više nije bio onaj momak koji je nekada bi: on je uvek u krevetu, otkazuju mu organi, ima slab dotok kiseonika do mozga, morao je drastično da promeni ishranu i da redovno ide kod doktora. jedina stvar koja je ostala netaknuta jeste njegov san i njegova velika želja da živi. kako bi mu pružili podršku, njegovi prijatelji i bivši trener otvorili su grupu podrške na Fejsbuku kako bi skupili podatke o njegovoj bolesti.Ipak, najveći izvor inspiracije došao je od Tine.

Tina je sestra u Antonio Kardareli bolnici u Napulju. Upoznali su se dok je Frančesko bio u bolnici i zaljubili su se. nakon godinu dana, čak i kroz sve te probleme, njihova ljubav ostala je snažna. Tina se bori rame uz rame sa Frančeskom u borbi za istinom i skoro, par je napravio video snimak, koji pokazuje svima koliko je njihova ljubav jaka, kao i njihova želja da istraju u ovome do kraja:

Francesco's battle by lotta-gruen

Frančesko još uvek čeka na dijagnozu. Veoma je moguće da ima jedinstvenu bolest, bolest koja još uvek nije poznata. On preklinje italijanske institucije, od kojih se oseća odbačeno, da ga ne ostave samog i da ga ako treba transportuju u neku drugu zemlju. Tina, njeni prijatelji i jaka Fejsbuk zajednica, su na njegovoj strani.

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track