(VIDEO) ONA JE MRTVA VEĆ 90 GODINA: Ali kada pogledate u njene oči, nikada ne biste rekli!
Foto: Littlethings

Jezivo!

(VIDEO) ONA JE MRTVA VEĆ 90 GODINA: Ali kada pogledate u njene oči, nikada ne biste rekli!

Ludi svet -
Ovo je priča o Rozaliji Lombardo (1918, Palermo, Italija - 6. decembar, 1920)

Pre skoro 100 godina, dvogodišnja devojčica Rozalija Lombardo umrla je od upale pluća.

Misterija iza "najlepše mumije na svetu" i pogledajte šta sve ljubav jednog oca može da uradi.Rozalijin otac, Mario Lombardo, bio je očajan nakon njene smrti, pa je prišao Alfredu Salafiji, poznatom balzameru, da je sačuva.

Misterija je nastala zbog neverovatnih tehnika balsamovanja Salafije.Njeno telo bilo je jedno od poslednjih koje je primeljeno u Kapučin katakombe u Palermu...i to je jedno od najbolje sačuvanih tela u katakombama.

Fotograf "National Geographic-a" prikazao je sliku Rozalije Lombardo, tačnije kako mumija počinje da pokazuje znake raspadanja, uglavnom u boji.kako bi rešili ovaj problem, mumiju su prebacili na suvlje mesto u katakombama, a njen originalni kovčeg je stavljen u hermetički zatvoreno staklo sa azotom kako bi sprečili raspadanje. Mumija je jedno od najbolje očuvanih tela u katakombama.

Šta je ono što ovu priču čini toliko bizarnom?Posetioci katakombi kažu da njene oči izgledaju kao da se otvaraju i zatvaraju. Ljudi su podeljeni sa objašnjenjem, a mi ne znamo šta da mislimo. Definitivno oigleda kao da su joj oči zatvorene na jednoj slici, ali otvorene na drugoj.

Pogledajte i video i utvrdite sami da li je u pitanju anomalija ili optička iluzija.Iako je zastrašujuće, nema nekog realnog objašnjenja, pogotovo za one koji veruju u čuda...

(Little things)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja