REKLA IM JE DA ĆE VODITI RAČUNA O NJIHOVIM BEBAMA: Ono što je uradila umesto toga je užasavajuće!
Foto: Boredomtherapy

Žene ubice

REKLA IM JE DA ĆE VODITI RAČUNA O NJIHOVIM BEBAMA: Ono što je uradila umesto toga je užasavajuće!

Ludi svet -

U kriminalnoj istoriji modernog sveta, žene su manje izvršavale ubistva od muškaraca.

To je jedan od razloga zašto mediji senzualizuju stvari kada žene izvrše ubistvo. Ovim ženama nije bila potrebna nikakva pomoć da njihova grozna ubistva postanu veća senzacija.Iako se većina ovih incidenata desila pre više od 100 godina, priče iza njih su zaista fascinantne...i vrlo uznemirujuće.1. Mari de Ru, rođena 1821. godine u Švajcarskoj, uzela je prezime Maning nakon venčanja sa Frederikom Maningom, ali održavala je "prijateljske odnose" sa bogatašem Patrikom O Konorom. Kada se ispostavilo da će Frederik dobiti nasleđe koje je obećao Mari, ona je pozvala Patrika na intimnu večeru i upucala ga je u potiljak...a on je nekako preživeo. Frederik ga je brzo dovršio sa pajserom.

Par je obešen zbog ubistva, a javnom vešanju prisustvovao je i Čarls Dikens, čije pisanje o javnim egzekucijama je delimično zaslužno za ukidanje istog.2. 1860. godine, 4-godišnji Fransis "Savilj" Kent pronađen je napolju sa prerezanim grkljanom. Njegova 16-godišnja polu-sestra Konstans Kent priznala je ubistvo svešteniku, ali je večina verovala da Konstans prikriva ubicu, najverovatnije svog oca, Samjuela Kenta.

3. Brinhilda Polsdater Storset, kasnije poznata kao Bel Gunes, udala se za Madsa Alberta Sorensona 1884. godine, nekoliko godina nakon što se Bel preselila u SAD. Izgubila je dve bebe u ranom detinjstvu, ali njihova smrt isplaćena je osiguranjem. Verujemo da je potpuna slučajnost što je Mads umro 30. jula 1900. godine - istog dana kada su mu stigle dve polise osiguranja.

Smrt je pratila Bel i u drugom braku kada se udala za Pitera Gunesa 1902. godine, kada je jedna od njegovih ćerki iz prethodnog braka, umrlo dok je Bel vodila računa o njoj. Kasnije, Piter je umro kada je teška mašinerija pala na njega. Smrt je istraživana, ali zato što je Bel bila trudna, nikada nije optužena.Nakon Piterove smrti, Belina usvojena ćerka, Dženi Olsen, bila je ispitivana zbog komentara koje je imala o smrti pre nego što je nestala. Bel je onda ohrabrivala druge muškarce da je posećuju i daju joj novac, ali nekoliko njih je nestalo. Plašeći se da će je njen sluga Rej Lamfer odati, Bel mu je dala otkaz i tvrdila da joj je pretio. Gunesova kuća je zapaljena 1908. godine i 4 beživotna tela pronađena su ispod klavira: troje dece i žena bez glave koja nije identifikovana.

4. Od 1916. do 1920. godine, Dagmar Overbaj vodila je centar gde su neudate majke mogle da ostavljaju decu da budu usvajana. Ispostavilo se da je Dagmar upravljala kontroverznim biznisom ispod stola.

Jednog dana, žena Karolin Egesen, vratila se da uzme nazad svoju bebu, dan nakon što je ostavila u Dagmarinom centru. Dagmar je tvrdila da je beba usvojena od strane para čije adrese ne može da se seti. Kada je Karolin slučaj prijavila policiji, dagmarova je pobegla, a policija je pronašla kosti beba i garderobu u peći. Kada je sve više i više roditelja počelo da se pojavljuje, procenjeno je da je Dagmarova ubila između 29 i 180 beba. Prvo je ubila svoju bebu...

6. Sestra Džejn Topan iz Bostona bila j epoznata po tome što je imala neverovatn broj smrtnih slučajeva ljudi koji su bili pod njenom negom. Ona je bila i narkomanski zavisnik i osumnjičena je za krađu. Ipak, nekako ona je uspela da nađe posao u blizini Masačusetsa. priznala je 31 ubistvo, uključujući i svoju sestru.

7. Tri od četiri muža Meri En Koton, 12-oro dece i nekoliko ljubavnika umrli su od čudne gastronomske bolesti između 1852. godine i 1872. Meri je izbegla optužbe tako što se selila iz grada u grad u Engleskoj, ali "okliznula se" kada joj je umrlo dete od 10 godina koje je bilo apsolutno zdravo.

(Boredom Therapy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track