PINGVIN ZATEKAO ŽENKU SA DRUGIM: Odreagovao je kao i svaki muškarac! Njihova tuča je zapalila mreže
Foto: Printskrin

Hit!

PINGVIN ZATEKAO ŽENKU SA DRUGIM: Odreagovao je kao i svaki muškarac! Njihova tuča je zapalila mreže

Ludi svet -

Pingvinska sapunica: Pingvinu koji se vratio u gnezdo "smračilo se" kad je video da je njegova ženka s novim pingvinom pa ga je napao, a snimka tuče zapalila je internet.

Šokantna tuča izbila je među pingvinima nakon što se mužjak vratio u gnezdo i kraj svoje ženke našao drugog mužjaka. Viralni video izazvao je gomilu reakcija mnogih koji su bili u šoku zbog ovakvog ponašanja životinja koje nam inače deluju prilično smireno, a na Tviteru su čak i osvanuli "profili" glavnih aktera ove ljubavne drame u kojima se nastavila tuča.

Pingvini su inače poznati po tome što su verne životinje, a "National Geographic" piše kako se u proseku 72 posto pingvina svake godine pari s istim partnerom. Odnosno, mužaci se vraćaju u isto gnezdo u nadi da će ženke opet doći.

Za neke vrsta razdoblje parenja od tri nedelje počinje krajem oktobra. U to vreme mužjaci i ženke se nadaju zajedničkom povratku u gnezdo, no planovi nekad propadnu.

"I kod pingvina pucaju veze, ali razlozi su često logističke prirode", objašnjava Laura Drej u videu. Mužjak će se ponekad vratiti nakon ženke i shvatiti da je ona prešla na novog partnera.

Takav pingvinski raskid tek je drugi razlog promene partnera, dok je primarni inače smrt.

Pogledajte neke od reakcija na pingvinsku aferu:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track