ČASOVI ZA MUŠKARCE: Kina uvodi reformu u školstvo zbog preterano isfeminiziranih dečaka
Foto: Youtube Printscreen

Mačo trip

ČASOVI ZA MUŠKARCE: Kina uvodi reformu u školstvo zbog preterano isfeminiziranih dečaka

Ludi svet -

Škola u istočnoj kineskoj pokrajini Đangsu je uvela posebne "časove za muškarce", namenjene dečacima, kako bi naučili da budu manje emotivni, a više muževni, što je naišlo na žestoko negodovanje i kritike na internetu.

U oktobru je objavljena knjiga sa sličnim, "mačo" idejama koja je predstavljena u Šangaju, a nedugo zatim su uvedeni i ovi kontroverzni časovi. Međutim, roditelji dece iz škole Džinčeng, smatraju da su ovi časovi potrebni i staju u odbranu njihovog uvođenja.

Prema navodima CCTV News-a, nastavnici u školi su izrazili zabrinutost da dečaci nisu mogli da se nose sa vojnom obukom u avgustu ove godine i tvrdili su kako njihovi muški učenici postaju feminizirani. Tang Čao, zamenik direktora škole je rekao za CCTV: Sećam se dečaka koji je u dobroj fizičkoj kondiciji, ali je na sve načine pokušao da izbegne obavezan vojni trening".

Zastava Narodne Republike Kine
Zastava Narodne Republike Kine

Na časovima dečaci prolaze kroz fizičku obuku, ali takođe uče i da budu prefinjeni i džentlmeni. Kako dalje navodi CCTV, slični časovi su postojali i za devojčice u 2007. godini, kad su ih učili lepim manirima, da sviraju na instrumentima i lepo se ponašaju.

(DailyMail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track