LJUDOŽDERI ZAISTA POSTOJE: Ima ih i više nego što mislimo! Evo u kojim zemljama ŽIVE JEZIVI KANIBALI
Foto: Profimedia

Jezivo

LJUDOŽDERI ZAISTA POSTOJE: Ima ih i više nego što mislimo! Evo u kojim zemljama ŽIVE JEZIVI KANIBALI

Ludi svet -

Nedavno je policajac Stefano Brizi šokirao javnost kada je rekao da ima strast za ljudskim mesom. Krvožedni ljudožder je ove nedelje pronađen mrtav u svojoj ćeliji. Ono je većini zapanjuće jeste to da on nije jedini savremeni kanibal. Na svetu ih ima mnogo, a evo u kojim se državama kanibalizam zadržao.

Severna Koreja

Brutalni režim Kim Džong Una koji je doveo do gladi i suše, primorao je stanovnike da preduzmu očajničke mere.Dok veliki vođa uživa u luksuznoj hrani i piću, njegov narod ubija i jede sopstvenu decu.Jedan otac je pogubljen 2013. godine nakon što je navodno ubio svoju ćerku zbog hrane, pa je ubio sina nakon što je bio svedok ubistva.

Foto: AP
Foto: AP

Nigerija

Jedan restoran je policija zatvorila kada su otkrili da se na meniju nalazila pržena ljudska glava. Nakon što su otkrili ljudske lobanje umotane u celofan, uhapsili su 11 osoba. Jedan sveštenik je navodno izjavio za tabloid da nije znao je meso koje je pojeo po tako skupoj ceni bilo ljudsko.

Brazil

Brazilski “Svini Tod” osuđen je na 23 godine zatvora nakon što je otkriveno da je ženske žrtve koristio kako bi pravio pitu od mesa. Satanistički serijski ubica Horhe Beltrao Hegromonte ubio je mladu mamu ispred njene ćerke, a onda njenim mesom nahranio njeno dete. Krvožedni mesar je takođe svoja peciva prodavao komšijama.

Florida

Policija je uhapsila Ostina Haroufa (19) zbog kanibalizma. Pronašli su ga dok je jeo meso svoje žrtve Džona Stivensa u novembru prošle godine. Pošto nije hteo da prestane da grize svoju žrtvu, policija je morala da upotrebi električni pištolj, ali je pomoglo jedino kada ga je napao policijski pas.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Papua Nova Gvineja

Kanibalizam je ovde prijavljen 2012. godine. Čak 30 krvožednih ljudoždera je optuženo da je ubilo sedam “doktora veštica”. Svi su bili članovi kulta. Navodno su jeli mozgove svoje žrtve kao i njihove polne organe kako bi dobili natprirodne moći i postali otporni na metke.

Demokratska Republika Kongo

Siledžije su kamenovale čoveka do smrti, pa su ga potom pojele. Verovali su da je deo islamističke pobunjeničke grupe koja je operisala po Kongu. Tokom 2003. godine UN dolazi do saznanja da su kanibali u Kongu klali pigmeje i hranili se njihovim polnim organima.

Uganda

Četiri muškarca su hvaćena na delu dok su kuvali ljudsku glavu u jednom malom selu Kiboga prošlog novembra.Dominik Ongven, bivši komandant zloglasne vojske otpora, trenutno je na suđenju u Hagu, zato što je naređivao svojim ljudima da ubiju, kuvaju i jedu civile.

Liberija

Bivši liberijski gospodar rata Džošua Milton Blahi, navodno je priznao da je jeo ljude tokom 90-tih kako bi dobio magične moći. Reformisani pobunjenički komandant je otkrio tokom intervjua 2008. godine da je jeo dečija srca. Bivši predsednik Liberije Čarls Tejlor je osuđen za ratne zločine 2011. godine.On je takođe davao naređenja svojim vojnicima da jedu meso neprijatelja i vojnika UN tokom rata sa Sijera Leoneom.

Foto: Profimedia (ilustracija)
Foto: Profimedia (ilustracija)

Kambodža

Trupe koje su se borile tokom režima 1970-tih sekli su jetre zatvorenika i jeli ih. Preživeli tvrde da su vojnici pili vino i jeli ljudske organe.Tada je nastradalo oko 2 miliona ljudi, a kanibalizam je bio prilično rasprostanjen.Kolčester, Engleska

Pank roker Dejv Plejpents dospeo je na naslovne strane kada je priznao je skuvao i pojeo prst koji je izgubio u nesreći na motoru.

"Uvek sam se pitao kakvog je ukusa ljudsko meso, ali ta tema je oduvek bila tabu. Palo mi je na pamet da niko ne bi mogao da me optuži i izvede pred sud ako jedem svoje meso" rekao je on.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(daily star)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track