STRAŠNA SUDBINA ALBINO AFRIKANACA: Vade im kosti i SEKU DELOVE TELA jer veruju da to donosi sreću!
Foto: Profimedia

Preti im istrebljenje

STRAŠNA SUDBINA ALBINO AFRIKANACA: Vade im kosti i SEKU DELOVE TELA jer veruju da to donosi sreću!

Ludi svet -

U nekoliko afričkih zemalja, albino Afroamerikanci su proganjani, napadani i čak ubijani zbog delova tela za koje se smatra da donese sreću i koje šamani koriste za pravljenje napitaka, piše Newsweek.rs. Nedavno je u afričkoj državi Malavi ovakav broj napada povećan.

Novi izveštaji pokazuju da je u aprilu 2016. godine ubijeno četiri albina, među kojima i jedna beba. Od 2014. godine ubijeno je njih 18, pet je kidnapovano, a ukupno je bilo 69 kriminalnih slučajeva u kojima su albini bili žrtve.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Većina je ubijena da bi njihove kosti ili unutrašnji organi mogli da se nose kao tokeni koji donese sreću ili da bi ih prodali šamanima u Malaviju ili nekoj drugoj obližnjoj zemlji poput Mozambika. Jedna od žrtava, sedamnaestogodišnji Dejvis Flečer Mačindžiri, otišao je na fudbalsku utakmicu i tamo su ga napala četiri muškarca koja su ga odvela u Mozambik i ubila. Policija u Malaviju izjavila je da su mu “odsekli obe ruke i noge, izvadili kosti, a onda su ostatke njegovog tela zakopali“.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kao odgovor na ubistva i silovanja, vlada Malavija oformila je poseban savet i napravila nacionalni plan borbe protiv ovih zločina, ali "Amnesty International" izveštaji tvrde da ove mere nisu urodile plodom jer kazne nisu dovoljno velike da spreče buduće počinioce.

Siromaštvo ove zemlje takođe ima važnu ulogu jer napadači veruju da prodajom delova tela mogu da dođu do velike zarade. Bez obzira na razloge, albino crncima u Malaviju preti istrebljenje pa Ujedinjene nacije upozoravaju da ako se nešto hitno ne preduzme, njih uskoro više neće biti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(newsweek.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track