OVAJ LEK PROTIV MAMURLUKA SIGURNO IMATE U FRIŽIDERU: Nikad ne biste pogodili o čemu se radi, a mnogi ga bacaju
Foto: Shutterstock/Dean Drobot, Profimedia

njam njam

OVAJ LEK PROTIV MAMURLUKA SIGURNO IMATE U FRIŽIDERU: Nikad ne biste pogodili o čemu se radi, a mnogi ga bacaju

Ludi svet -

Jeste li znali da je voda iz kiselih krastavaca zapravo riznica zdravlja? Tako tvrdi Šanel Adams, jedna od najboljih barmernki na svetu.

Kiseli Krastavci
foto: Profimedia

Ona ja je u razgovoru za Pun kufer otkrila da je ta tečnost jedna od zanimljivijih trendova u američkim barovima.

Naime, nakon čašice viskija preporučuje se ispijanje šutera vode kiselih krastavaca, što se u SAD naziva "pickleback" i u mnogim je barovima "specijalitet" kuće.

Osim Amerikanaca, Rusi tečnost od kiselih krastavaca ispijaju uz votku, dok se u Meksiku kombinuje sa tekilom. Na taj način se ublažava dejstvo alkohola, a neki tvrde i da takva voda ublažava mamurluk.

kiseli krastavci
foto: Profimedia

Tobi Kakini, vlasnik bara iz Njujorka, svoje iskustvo sa "picklebackom" opisao je u razgovoru za The New York Times Style Magazine.

"Jedna devojka sa Juga dubokog glasa pitala me za šuter vode od kiselih krasavaca uz njen viski. Naterala me da pijem sa njom i te noći sam ih popio desetak. Izlečio sam prehladu koju sam imao i nisam bio mamuran. Nakon toga su svi hteli piti tu vodu uz viski. To piće je proslavilo moj bar", rekao je.

Uz sve to, tečnost kiselih krastavaca ima i druge blagodeti, na primer, ubija štetne bakterije u želucu, opušta mišiće i održava nivo šećera pod kontrolom.

kiseli krastavci
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:39

ZLATA JE ODUŠEVILA SVE U STUDIJU: Pevala, igrala kolo i pripremila jelo za DESETKU! Ovu epizodu Majki i snajki ćemo dugo pamtiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track