TRI ŽENE UHAPŠENE JER SU IGRALE NA GROBLJU! Tužilaštvo otkrilo detalje: Ponašanje tih žena je povredilo porodice stradalih!
Foto: Profimedia

Da li je moguće?

TRI ŽENE UHAPŠENE JER SU IGRALE NA GROBLJU! Tužilaštvo otkrilo detalje: Ponašanje tih žena je povredilo porodice stradalih!

Ludi svet -

Tri žene uhapšene su u Iranu posle fotografija i snimaka na društvenim mrežama na kojima plešu na groblju "mučenika", Nišapura, na severoistoku zemlje, saopštilo je danas lokalno tužilaštvo.

- Posle objavljivanja video snimka na internetu na kojem se vidi kako tri mlade žene plešu na groblju mučenika Nišapur u provinciji Horasan-Razavi, tužilac je naložio njihovo hapšenje - navelo je tužilaštvo, pa dodalo:

plesni klub, ples, Čačanke, pobednice, Srbija u ritmu Evrope
foto: Facebook Printscreen

- Ponašanje tih žena je povredilo porodice stradalih.

Naveli su da su uhapšene žene izrazile kajenje i izvinile se za delo počinjeno protivno društvenim normama.

Zakon koji je na snazi u Iranu od Islamske revolucije 1979. zabranjuje plesanje u javnosti, čak ni izmedju osoba istog pola.

groblje
foto: Profimedia

- Ples nije zločin sam po sebi i ne može se preduzeti pravni postupak protiv nekoga ko to radi. Medjutim, neko može da bude krivično gonjen, ako pleše u javnosti ili na internetu na način koji bi mogao da naruši javnu pristojnost - naveli su iranski pravosudni organi.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

00:15

Prvi ples Mladena Vuletića i Jelene Pešić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track