OSEĆALA SAM DA NOSIM VANZEMALJCA U SEBI: Istopolni par tužio kliniku za oplodnju jer su dobile DEČAKA, a platile su za DEVOJČICU
Foto: Think

prvo pa muško!

OSEĆALA SAM DA NOSIM VANZEMALJCA U SEBI: Istopolni par tužio kliniku za oplodnju jer su dobile DEČAKA, a platile su za DEVOJČICU

Ludi svet -

Heder Vilhelm-Rutenberg i njena supruga Robin išle su na veštačku oplodnju kako bi pokušale dobiti ćerku, pa su potražile kliniku za plodnost u Njujorku kako bi im ubrizgali embrione.

Lezbejski par, koji je koristio proces odabira pola kako bi osigurao da njihova beba bude devojčica, odlučio je upotrebiti Robininu jajnu ćeliju i spermu donatora za stvaranje embriona, koji je implantiran u Hederinu matericu.

Ali tek kada su otišle na 15-nedeljno skeniranje, par je ostao u šoku. Sonograf je proverio pol bebe i otkrio da će dobiti dečaka. Heder je objasnila da su im "vilice pale na pod" i da je bila uverena da ima tuđi embrion, opisujući to kao da u sebi ima "vanzemaljca".

Sedam nedelja istrage

Par je zakazao drugi pregled sledećeg dana, koji je ponovo potvrdio da Heder nosi dečaka. Klinika je tada započela proces i istragu kako bi se otkrilo pripada li embrion uopšte ovom paru.

Trajalo je sedam nedelja dok je istraga bila u toku, a za to vreme Heder je priznala da "nije imala konekcije" s bebom. Ali kada je potvrđeno da embrion ipak pripada paru, imale su osećaj "duboke izdaje".

Heder je rekla: "Imale smo zdravu bebu, ali ja nisam imala emocionalnu vezu i sada se moram zauvek pomiriti s time da imam dete koje nisam planirala."

Dodala je kako mrzi ideju da se ne može povezati s bebom u sebi i trudnoću je opisala kao "užasno iskustvo".

Teška postporođajna depresija

Kada se dečak rodio u decembru 2020. godine, s mukom ga je dojila i počela je patiti od teške depresije, a pomišljala je čak i na samoubistvo. Heder je na kraju dijagnostifikovana složena postnatalna depresija.

Međutim, par sada ima svog 18-mesečnog sina koji je "magičan". Međutim, odlučile su tužiti svoju kliniku za plodnost zbog greške, navodeći doktorsku grešku i oštećenje.

Dok se Heder sada oporavlja od postnatalne depresije, kaže da oseća "ogromnu krivicu i sram" jer se nije mogla povezati sa sinom u prvim mesecima njegovog života.

"On je nevino biće, nije zaslužio ništa od ovoga. Klinika je petljala s nečim tako osetljivim: prvim formacijskim godinama naše bebe. To je razlog zašto ovo radim - jer toliko volim svoje dete. Mislimo da je naš sin zaslužio tu vezu od samog početka", rekla je ona.

(Kurir.rs/Net.hr)

Bonus video:

01:30

Iskusni gej! Sloba voli da se igra sa mačorima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track