NAPISALA ESEJ KAKO UBITI MUŽA, A SAD OSUĐENA ZA UBISTVO SUPRUGA: Tvrdi da nije kriva i da je PIŠTOLJ kupila zbog pisanja knjige!
Foto: Printscreen YT

NEVEROVATNO

NAPISALA ESEJ KAKO UBITI MUŽA, A SAD OSUĐENA ZA UBISTVO SUPRUGA: Tvrdi da nije kriva i da je PIŠTOLJ kupila zbog pisanja knjige!

Ludi svet -

Autorka romana "Kako ubiti svog muža" Nensi Krempton-Brofi proglašena je krivom za drugostepeno ubistvo.

Dvanaest porotnika je izreklo osuđujuću presudu da je Nensi ubila svog supruga Danijela Brofija 2. juna 2018. godine. Poroti je trebalo osam sati da donese odluku, piše "The Guardian".

Nensi
foto: Printscreen YT

Tužioci su rekli da je spisateljica ubila svog muža sa namerom da nasledi njegovu polisu životnog osiguranja od 1,4 miliona dolara. Ova 71-godišnjakinja je odbacila optužbe i rekla da se našla na snimku sa mesta ubistva dok je tražila inspiraciju za predstojeći roman, a zatim je rekla da se "ne seća da je bila tamo".

Za pištolj, za koji se veruje da je ubio Danijela i koji je kupljen nekoliko meseci pre njegove smrti, Nensi tvrdi da je bio namenjen samo istraživanju za roman. Ona je takođe negirala navode da je obezbeđenje bilo motiv ubistva.

Podsetimo, Danijel je pronađen mrtav u kuhinji Kulinarskog instituta u Portlandu, sa prostrelnom ranom u leđa i još jednom u grudima. Njegova supruga je dan kasnije na Fejsbuku podelila vest o njegovoj smrti.

- Imam tužne vesti da kažem. Moj muž i najbolji prijatelj, kuvar Dan Brofi je ubijen juče ujutro. Za one od vas koji su meni bliski koji misle da ovo zaslužuje telefonski poziv, u pravu ste, ali ja se borim da shvatim sve odmah - napisala je ona.

Nensi Krempton-Brofi je autorka ljubavnih romana koje je sama objavila, a 2011. godine objavila je pomenuti esej, u kojem su detaljno opisani različiti motivi i načini ubistva supružnika.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:12

DŽONIĆIMA PRODUŽEN PRITVOR: Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić ostaju iza rešetaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track