PRIČA O DEČAKU VUKODLAKU OBILAZI SVET! Ceo život je meta SUROVIH I OKRUTNIH KOMENTARA: Vršnjaci u školi zvali su ga MAJMUNOM!
Foto: mdwfeatures/Lalit Patidar / Media Drum World / Profimedia

ON JE I DANAS POZITIVAN

PRIČA O DEČAKU VUKODLAKU OBILAZI SVET! Ceo život je meta SUROVIH I OKRUTNIH KOMENTARA: Vršnjaci u školi zvali su ga MAJMUNOM!

Ludi svet -

Lalit Patidar (17) iz malog sela Nandleta u Indiji boluje od retkog sindroma "vukodlaka" zbog čega mu je celo telo prekriveno dlakama, zbog čega se često nalazio na meti surovih i okrutnih komentara.

Ovom mladiću je od šeste godine telo pokriveno dlakama, tada mu je dijagnostikovana hipertrihoza, izuzetno retko stanje koje je od srednjeg veka pa do danas pronađeno kod 50-ak ljudi, zbog čega su ga u školi vršnjaci nazivali majmunom i bojali se da će ih ugristi.

Lalit patidar
foto: mdwfeatures/Lalit Patidar / Media Drum World / Profimedia

- Dolazim iz normalne porodice, otac mi je poljoprivrednik, a ja sam trenutno maturant. Istovremeno pomažem ocu u poljoprivrednim poslovima - rekao je mladić i dodao:

- Imam ovoliko dlaka po telu ceo život. Moji roditelji kažu da me je lekar obrijao pri rođenju, ali nisam primetio da je nešto drugačije na meni sve dok nisam imao oko šest ili sedam godina. Tada sam prvi put shvatio da mi dlake rastu po celom telu, kao nikome drugomkoga sam poznavao. Nema istoriji dlakovosti u mojoj porodici, ja jedini imam tu bolest.

Uprkos reakcijama okoline Lalit ne odustaje od svojih snova, a želja mu je da postane Jutjuber.

- Nisam se uznemirio kad su počele da mi rastu dlake jer sam tada bila jako mlad, ali su se moji ukućani i moji roditelji jako zabrinuli. Deca su se bojala kada bi me videla, a ja kao dete nisam znao razlog. Dok sam bio mali, ljudi su me gađali kamenjom što je nepošteno prema jednom detetu. Kako sam odrastao, shvatio sam da po celom telu ima dlake, po čemu sam se i te kako razlikovao od ostalih - istakao je.

Lalit Paditar
foto: mdwfeatures/Lalit Patidar / Media Drum World / Profimedia

Lalit se uspešno bori sa svime što donosi ovaj sindrom.

- Za sada, nema leka. Sečem dlake ako osećam da previše rastu. To je kao kosa na glavi, nastaviće da raste, nemam drugog načina da to rešim i ne jerujem da će ikada biti leka - napomenuo je.

Ovaj mladić iz Indije poručio je da svako zaslužuje poštovanje bez obzira na to kako izgleda.

- Važno je biti sretan, ali i učiniti druge srećnim - rekao je.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

00:49

Jovana Jeremić snima i luduje, a dete nije vezala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja