NAPRAVILI PLJESKAVICU SA UKUSOM LJUDSKOG MESA?! Narod ostao u potpunom ŠOKU i izbezumljen, a iz firme su imali spreman ODGOVOR
Foto: Profimedia

da li je moguće?

NAPRAVILI PLJESKAVICU SA UKUSOM LJUDSKOG MESA?! Narod ostao u potpunom ŠOKU i izbezumljen, a iz firme su imali spreman ODGOVOR

Ludi svet -

Jedna Švedska kompanija pokušala je da napravi pravu vege pljeskavicu od biljaka koja će imati ukus mesa. Činjenica je da su oni u svojoj nameri uspeli.

Njihova biljna pljeskavica ima uskus mesa, ali definitivno ne tog koji želite da osetite.

biljni burger, biljni burger sa ukusom ljudskog mesa
foto: Printscreen/Youtube

Obično kada pomislimo na pljesku očekujemo ukus govedine ili svinjetine. I gotovo da nema osobe koja može da odoli ovom jelu.

Ipak, ukoliko biste probali pljeskavicu, odnosno burger koju je napravila ova kompanija želudac bi vam se prevrnuo nekoliko puta sigurno, a vi ne biste jeli popularno jelo narednih nekoliko meseci.

biljni burger, biljni burger sa ukusom ljudskog mesa
foto: Printscreen/Youtube

Naime, tehnolozi švedske kompanije "Oumph!" osmislili su i napravili burger s ukusom ljudskog mesa.

Andres Linden, suosnivač i direktor inovacija proizvođača iz Stokholma, rekao je da su se "umorili od slušanja pridika da njihovo 'meso' na bazi biljaka ne izgleda, niti pruža osećaj kao pravo meso životinjskog porekla".

- Odlučili smo da odgovorimo ukusom "zabranjenog voća". Razvili smo ovaj burger bez preteranih problema čim smo saznali za kojim ukusom i teksturom tragamo. Međutim, pre nego što vam um počne da luta, dozvolite nam da vam skrenemo pažnju na ovaj kratki slogan u videu iznad koji kaže, „jer bi inače bilo jezivo“ - rekao je Linden, ne navodeći koje metode su koristili tokom istraživanja i kako su uopšte saznali kakvog je ukusa ljudsko meso.

biljni burger sa ukusom ljudskog mesa
foto: Courtesy of Iceland/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Njihov burger je kombinacija soje, pečuraka, pšeničnog proteina i "misterioznog" začina, ali dobro ga je začinila i marketinška kampanja u maniru horor filmova, koja je nedavno dobila srebrnu medalju na festivalu u Kanu.

Naime, pre koju godinu u sklopu sezone Noći veštica hteli da pripreme nešto jezivo, što će pokazati ljudima da je moguće napraviti biljno meso koje će imati identičan ukus kao ono pravo, koje god da je vrste, čak i ljudske.

Mnogi su bili šokirani i iznenađeni celom pričom, a u mnogim komentraima na društvenim mrežama se moglo pročitati da su mnogi izbezumljeni.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:03

JELISAVETA ORAŠANIN SE VRATILA U SRBIJU! Glumica ne može da sakrije emocije, POTOM SPOMENULA DECU: Nisu svesni ko su im roditelji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track