GROZNO: Uživa da jede mačje dlake!

Stravična zavisnost

GROZNO: Uživa da jede mačje dlake!

Ludi svet -
Amerikanka Lisa već 15 godina skuplja delove krzna svog ljubimca i od njega pravi „obroke“, za koje tvrdi da su ukusni kao slatka vuna

DETROIT - Grozno.Amerikanka Lisa (43) već 15 godina jede mačje dlake i ne može da se odrekne svog neobičnog užitka. Ona dnevno mora da pojede barem malu grudvu sačinjenu od ogromne količine dlaka koje su tokom dana otpale sa njenog kućnog ljubimca, a njena neobična navika prvi put je prikazana u emisiji „Moja neobična zavisnost“ na televiziji TLC.Svoje „ob­roke“ Lisa priprema tako što svakog dana sakuplja delove mačjeg krzna sa tepiha i nameštaja, a tvrdi da najviše uživa dok ih jede direktno sa životinje. Prema njenim rečima, ona svog ljubimca liže baš onako kako bi to radila njegova mama-mačka, ali naglašava da nikad ne liže zadnji deo leđa mačke niti prostor između njenih šapa.- Navučena sam na mačje dlake. One za mene imaju identičan ukus kao slatka vuna ili pamučni slatkiš - rekla je ova neobična žena.Iako se mnogima od nas prevrne stomak kada naiđemo na dlaku u jelu, Lisa čezne za tim da njenoj mački svaka dva sata otpadne barem pramenčić, kako bi ga mogla pripremiti za sebe.- Dlake jedem tako što ih lepo sastavim u grudvicu, a onda ubacim u usta. Onda ih malo izgrickam, a ponekad opet izbacim iz usta i razdvojim prstima, a onda opet vratim u usta i progutam - objasnila je Lisa.Prema njenim rečima, za 15 godina, koliko konzumira mačje dlake, nikad nije imala zdravstvenih problema. Takođe, ističe da nikad nije imala probavne smetnje, a da je zbog svoje neobične navike razvila fantastičan i izuzetno blizak odnos sa svojim ljubimcem, zbog čega je presrećna.Inače, Lisa nije usamljen slučaj osobe koja ima tako redak poremećaj u ishrani i zastrašujuću zavisnost. Postoje ljudi koji su skloni da jedu kamenje, staklo, nameštaj, ali i stvari kao što je dezodorans.

Lisa nikad nije imala zdravstvenih problema zbog toga što jede dlake
Lisa nikad nije imala zdravstvenih problema zbog toga što jede dlake

Poremećaj zvani pikaU medicini je poznat takozvani poremećaj pika, koji podrazumeva konzumiranje nejestivih supstanci, uključujući i prašinu i kredu, ali i druge najneobičnije supstance. Od njega uglavnom pate deca, trudnice, autistični ljudi, kao i osobe sa drugim poremećajima u razvoju. U mnogim slučajevima traje nekoliko meseci, a zatim nestaje i bez lečenja, ali u nekim slučajevima može trajati i godinama. Malo se zna o uzrocima pike, a istraživači kažu da mogu samo da nagađaju zašto se broj pacijenata povećava iz godine u godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track