POGLEDAJTE: Kuća od 135 miliona dolara
Foto: Youtube

Da je od zlata bila bi jeftinija

POGLEDAJTE: Kuća od 135 miliona dolara

Ludi svet -
Imanje od 25 hektara ima glavnu kuću, kuću za goste, odnosno pansion, kuću pored bazena, drvenu biblioteku, ...

DALAS - Sa cenom od 135 miliona dolara, čuveno imanje Krespi/Hiks u Dalasu je najskuplja kuća na tržištu u Americi trenutno.

Kuća je arhitektonsko remek delo koje je projektovao poznati arhitekta Moris Fatio. U kući je ranije živelo evropsko plemstvo, a ovo 42.500 metara kvadratnih veliko imanje je jedinstveno i definitivno mnogo više od prosečnih holivudskih vila.

Imanje od 25 hektara ima glavnu kuću, kuću za goste, odnosno pansion i kuću pored bazena. Imanje je trenutno u posedu Toma Hiksa koji je nekada bio vlasnik bejzbol tima "Teksas Rendžers" i čije je bogatstvo Forbs magazin procenio na 1.4 milijarde dolara u 2008. godini.

Krespi/Hiks imanje je kao umetničko delo. Sa svojom luksuznom, drvenom bibliotekom i panoramskim pogledom kroz prozore, kuća ima mnogo kvaliteta. Ovo je raskošan dom, ali ipak klasičan. Imanje je veoma skupo, vredi čak dva miliona dolara po hektaru.

Najbolji deo ovog velelpnog imanja je što poseduje livade, jezera, šume i bašte koje se nalaze samo osam minuta od centra Dalasa.

http://www.youtube.com/watch?v=qQkYis9Q6TY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track