BIZARNO: Psa odveo na zatezanja lica pa mu umro

Traži odštetu

BIZARNO: Psa odveo na zatezanja lica pa mu umro

Ludi svet -
Kinez od veterinarske klinike tražio 100.000 evra odštete za svog tibetanskog mastifa jer im je životinja umrla na operacionom stolu

PEKING - Jedan Kinez, poznat kao gospodin Ju, odveo je svog psa tibetanskog mastifa na zatezanja lica, ali je nesrećna životinja preminula na operacionom stolu. Čovek je odmah odlučio da tužio kliniku za 100.000 evra koliko je navodno platio svog tibetanskog mastifa, budući da je to najskuplja rasa na svetu.

Gospodin Ju je platio veterinarskoj klinici 160 evra kako bi njegov ljubimac dobio operaciju zatezanja lica.

Pas je umro na operacionom stolu 20 minuta posle početka zahvata od srčanog udara zbog komplikacija sa anestezijom.

Gospodin Ju, koji ima uzgajivačnicu u Pekingu, hteo je da njegov mužijak izgleda lepo da bi se što više pario i tako donosio novac.

"Ako moj pas izgleda bolje, vlasnici ženki će davati više novca, kako bi se on pario s njihovim ljubimicama", izjavio je vlasnik.

Tibetanski mastif je postala najskuplja na svetu 2011. pošto je jedan kineski vlasnik rudnika uglja potrošio gotovo 120.000 evra na jednog psa. Ipak, rekord je oboren prošle godine kada je mužjak pod imenom Emperor prodat za oko milion evra.

Osim što su skupi, tibetanski mastifi zahtevaju jako mnogo nege. Vlasnicima je potrebna velika kuća, budući da neki primerci mogu imati i više od 100 kilograma. Njihova ishrana sastoji se od piletine i junetine začinjene morskim krastavcem i puževima abalonima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track