HIT KIŠOBRAN: Štiti od vetra i kiše, a ruke su vam slobodne
Foto: You Tube

Novi izum

HIT KIŠOBRAN: Štiti od vetra i kiše, a ruke su vam slobodne

Ludi svet -
Po ceni od 40 evra Nubrella garantuje kišobran s kojim možete da se vozite bicikl, telefonirate ili šetate po oluji i da ostanete suvi, ali jedina mana mu je upadljiv izgled

To nije običan kišobran, već zaštita koja omogućava da radite sve što poželite potpuno zaštićeni od padavina, kaže izumitelj ovog neobičnog kišobrana iz kompanije Nubrella Inc., Alan Kaufman.

Ideja kreiranja savršenog kišobrana Kaufmanu je sinula 2002., tokom izuzetno kišnog i vetrovitog dana."Shvatio sam da kišobran uopšte ne štiti od vetra i da bi savršen kišobran trebalo da bude aerodinamičnog oblika. Osim toga, zar ne bi bilo sjajno da imate slobodne ruke i kišobran iznad glave. Tu je počelo zamišljanje patenta", kaže Kaufman.

Deset godina nakon toga, Nubrella se prodaje u 66 zemalja širom sveta po ceni od 40 evra, a moguća je naručiti i preko interneta.Proizvođači garantuju da u unutrašnjost Nubrelle neće dospeti ni kap kiše, kao i to da kišobran blokira ledeni vetar. Kišobran je posebno popularn među vozačima bicikla jer ne zahteva pridržavanje, a zbog čvrste konstrukcije nemoguće je da se okrene poput običnih kišobrana.

http://www.youtube.com/watch?v=8XUKfLwhp8w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track