Veče golaća u muzeju Leopold!
Foto: Rojters

Pun pogodak

Veče golaća u muzeju Leopold!

Ludi svet -
Golim ljubiteljima umetnosti nije smetala ni temperatura od samo dvadesetak stepeni
1 / 6 Foto: Rojters

BEČ - Veče golih posetilaca u bečkom muzeju „Leopold“ bilo je sinoć pun pogodak, jer je više od 300 osoba, bez garderobe, posetilo izložbu „Goli muškarci“.

„Mladi i stariji muškarci, kao i mlade i zrelije žene šetali su goli kroz muzej“, navedeno je u saopštenju ove ustanove koja je pozvala zainteresovane naturiste da obiđu izložbu bez odeće.

Pored unapred rezervisanih vođenja kroz izložbu, zbog velikog interesovanja muzej je organizovao i svakih pola sata vodiče za sve one koji su se te večeri odlučili na obilazak izložbe. Temperatura između 21 i 22 stepena golim posetiocima nije smetala.

Inače posetioci izložbe nisu došli samo iz Austrije, već i iz Nemačke, Slovačke i Rusije. Tokom večeri u muzeju bili su odeveni samo službenici muzeja, kao i veliki broj predstavnika medija.

Jedna grupa posetilaca bila je oduševljena izložbom do te mere da se odlučila, bez odeće, i pored zimskih temperatura, da izađe i izvan muzeja kako bi se slikala ispred skulpture „Mister Big“ umetnice Ilze Hajder, koja se nalazi izvan muzeja. Veče za gole muzej je organizovao na brojne zahteve udruženja nudista.

Inače izložba „Goli muškarci“ prikazuje oko 300 umetničkih dela iz protekla dva veka na kojima se vide muški akti.

http://www.youtube.com/watch?v=VHUGH5iLxz8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja