Devojka jede dezodoranse!

Neobična zavisnost

Devojka jede dezodoranse!

Ludi svet -
Amerikanka Nikol ima redak poremećaj koji joj stvara želju da konzumira antiperspirante, a za samo dve godine pojela je njih 360

NJUJORK - Ukusi su različiti.Amerikanka Nikol (19) iz Njujorka ne može da prestane da jede dezodoranse. Njena neobična zavisnost javila se pre dve godine, a sad je u stanju da pojede i do 15 antiperspiranata za samo mesec dana. Konzumiranje kozmetičkih preparata potpuno joj je isušilo usta i izazvalo stalne grčeve u stomaku, ali tinejdžerka i pored toga ne može da se oslobodi svog neobičnog poroka.Prvi dezodorans Nikol je pojela kad je imala samo četiri godine, ali tada nije bilo najave da će za nekoliko godina postati ozbiljan zavisnik od tih proizvoda. Kad je napunila 17, ponovo je počela povremeno da gricka stikove i prska dezodorans u usta. Ona sada ne može da zamisli nijedan trenutak bez različitih preparata, koje u kući čuva u ogromnim rezervama, a za samo dve godine pojela je njih 360. Dezodoranse najčešće jede posle jela kao desert, ali ima trenutaka i kad se budi usred noći s velikom željom da oseti ukus koji joj pričinjava ogromno zadovoljstvo.- Stikovi su tako mekani i nežni, jednostavno se tope u mojim ustima. Pored toga, imaju svoj specifičan, unikatan ukus, koji mi mnogo prija - objasnila je Nikol svoju zavisnost.Međutim, ona je svesna da je njena potreba opasna i da joj može ugroziti zdravlje.- Kad sam prvi put shvatila da sam zavisna od dezodoransa, uhvatila me je panika, ali nemam kontrolu nad tim. Mozak ne prestaje da mi govori „moraš da jedeš dezodorans“. Pokušala sam da prestanem i u jednom trenutku nisam pojela nijedan preparat skoro celu nedelju. Ali tada sam se razbolela i dobila glavobolju - rekla je devojka.

Preti joj smrt Nikol je u opasnosti da zbog konzumiranja velike količine dezodoransa oboli od demencije, ali i da dobije ozbiljne napade, koji mogu dovesti i do smrti. To je moguće jer je glavni sastojak većine dezodoransa aluminijum, koji je za ljude veoma otrovan. Zbog toga je Nikolina porodica joj pomaže da počne da leči svoj težak porok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track