TRAŽI POSAO: Kralja mastila neće niko da zaposli
Foto: Dejli Mejl

Samo volontira

TRAŽI POSAO: Kralja mastila neće niko da zaposli

Ludi svet -
Na tetoviranje je potrošio više od 300 sati i više od 23.000 evra, a danas samo volontira za Stranku liberalnih demokrata

Metju Vilan (33), kome je 80 odsto tela prekriveno tetovažama, muči muku da pronađe posao.Na tetoviranje je potrošio više od 300 sati i više od 23.000 evra, a danas samo volontira za Stranku liberalnih demokrata.

Njegova strast prema tetovažama je toliko odmakla da je ček promenio i svoje ima u King Body Art The Extreme Ink, odnosno King of Inkland (Kralj Zemlje Mastila).

"Ljudi kao ja svoje telo posmatraju kao hram. Kao što hrišćani imaju Isusa, tako mi imamo naša tela", kaže on. Sa devet godina je prvi put je poželeo da ima jednu kada je video tetovažu kod oca i ujaka, a sa 16 je uradio svoju prvu britanskog buldoga.

Čak je tetovirao i beonjače. "Pre nego što ću tetovirati beonjaču, posetio sam oftalmologa i zatražio mišljenje", kaže Vilen. On je pokrenuo neprofitnu organizaciju pod nazivom Modify, kako bi pomogao ljudima sa tetovažama da pronađu posao.

"Ne vidim zašto bi bilo ko bio diskriminisan samo zbog izgleda i želim da pomognem ljudima poput mene da nađu posao", kaže on.

http://www.youtube.com/watch?v=M8uRoLX_4QA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track