Ostala bez zuba zbog 100 šolja čaja na dan

Ostala bez zuba zbog 100 šolja čaja na dan

Ludi svet -
Fluorovi su spojevi normalni sastojak zubne cakline i kosti, a nalaze se i u nekim biljkama. No žena je dnevno unosila prevelike količine fluora i to čak 17 godina

Žena (47) iz Mičigena pila je 100 šolja čaja dnevno i to punih 17 godina i zbog toga ostala je bez zuba. Naime, obolela je od skeletne fluoroze (bolest kostiju).

Ispočetka je počela da oseća jake bolove u leđima, rukama, nogama i bokovima, a kada se obratila doktorima utvrđeno je da u organizmu imala preveliku količinu fluoram koji se dodaje i u pijaću vodu jer je dobar za zube. Dok drugi ljudi i vodu i čaj piju u normalnim količinama ova ih je žena pila u prevelikim i zato se razbolela. Preporučuje se da je normalno da voda ne sadrži više od 4 mg fluora po litri, a ova je žena dnevno unosila 20 mg fluora.

Doktori su prvo mislili da ima tumor, a onda su joj dijagnostikovali skeletnu fluorozu. Doktor poreklom iz Indije lako je prepoznao bolest jer je ta bolest tamo mnogo češća nego u Americi i Velikoj Britaniji. Doktori se nadaju da će žena skroz oporaviti jer se nadaju da će prevelike količine fluora polako nestati iz ženinog organizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track