ŽIVI MRTVAC: Veruje da je umrla posle nesreće!
Foto: Fejsbuj

Bizarno

ŽIVI MRTVAC: Veruje da je umrla posle nesreće!

Ludi svet -
Kejt Valas iz Pensilvanije posle saobraćajne nesreća obolela je od Kotardovog sindroma

Kejt Valas iz Pensilvanije preživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je prošla bez težih povreda ali se potpuno promenila tvrdeći da je mrtva.

Njena sestra Kim, koja se brine o njoj, odvela je kod psihijatra, i utvrđeno je da boluje od Kotardovog sindroma. Kejt je skoro prestala da jede i izgubila osećaj za higijenu. Kao da vegetira i ne pokazuje nikakvu volju za životom.

U masi neobičnih fobija i sindroma, mnogi smatraju kako je Kotardov sindrom jedan od najbizarnijih. Ljudi koji pate od ovog retkog mentalnog poremećaja, poznatog i kao sindrom hodajućih mrtvaca, veruju kako su umrli i da ne postoje.

Sindrom je dobio ime po francuskom neurologu Žilu Kotardu koji je svoje istraživanja predstavio 1880. godine. Neki od pacijenata uveruju da su izgubili svu krv i unutarašnje organe, a većina pati i od šizofrenije. Lečenje Kotardovog sindroma je sporo, ali moguće uz pomoć antidepresiva, antipsihotika i drugih stabilizatora.

Umislio da je umro i da se preselio u pakao

Jedan od najbizarnijih slučajeva zabeležen je kod jednog mladića koji je preživeo saobraćajnu nesreću. Zbog komplikacija koje su se pojavile tokom oporavka, umislio je da je umro. Stvar je pogoršala njegova majka, odlučivši da se zajedno presele u Južnoafričku Republiku. Mladić je zbog vrlo vruće klime bio uveren da je završio u paklu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track