ŽIVELI: Umesto vode poslužili varikinu

Japan

ŽIVELI: Umesto vode poslužili varikinu

Ludi svet -
Jedan od zaposlenih u prodavnici "Mister donat" sipao rastvor u lonac koji se koristi za pijaću vodu kao deo procedure čišćenja na kraju prethodnog dana

OSAKA - Najmanje petorici ljudi kojima je poslužena razblažena varikina umesto vode u prodavnici "Mister donat" (Donut) morala je da bude pružena zdravstvena pomoć, preneo je danas AFP.

"Daskin" (Duskin), japanska kompanija specijalizovana za čišćenje, koja isto posluje u okviru tog američkog lanca brze hrane, saopštila je da je u petak jedna od njenih prodavnica u Osaki poslužila razblažen rastvor varikine kao pijaću vodu.

Nesrećan slučaj se dogodio nakon što je jedan od zaposlenih sipao rastvor u lonac koji se koristi za pijaću vodu kao deo procedure čišćenja na kraju prethodnog dana (u četvrtak), saopštila je kompanija.

U petak je, međutim, drugi radnik, koji je mislio da je lonac adekvatno očišćen, usuo u njega vodu za goste.Na "neprijatan osećaj" požalilo se 12 ljudi, objavila je kompanija.

Dve osobe su odvedene u bolnicu direktno iz prodavnice, a tri druge su same otišle kod lekara, navedeno je u saopštenju "Daskina" u kome je istaknuto i da niko od njih nije u teškom zdravstvenom stanju.

"Daskin" posluje u okviru više od 1.300 prodavnica "Mister donat" u Japanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track