SKANDAL U SISKU: Lekar sahranio živog čoveka!

Porodica u šoku

SKANDAL U SISKU: Lekar sahranio živog čoveka!

Ludi svet -
Doktor je ponudio da još jednom pogledamo oca, ali nismo imale snage, izašle smo i zatražile papire, a doktor je rekao da ćemo ih dobiti posle obdukcije, ispričale su majka i ćerka

SISAK - Supruga i ćerka Petra Malkoča (56) u potpunom su šoku pošto su bolnicu u Sisku napustile uz reči lekara da im suprug i otac umire. Narednog jutra dobile su poziv dežurnog lekara koji im je saopštio da je Petar živ!

Ovo, međutim, nije prvi gaf lekara pomenute bolnice. Kao na pokretnoj traci tamo se nižu skandali - smrt 17-godišnjaka iz Hrvatske Kostajnice koji se nije probudio posle operacije krajnika, krivična prijava prijava direktora, a sada i slučaj Malkoč.

Teško bolesnom Petru (56), koji se četiri i po godine leči od raka, tog dana je pozlilo. Supruga i ćerka nisu imale vremena da ga voze u Institut za tumore gde se lečio, pa su dovezle do loklane bolnice u Sisku.

"Na ORL odeljenju primio nas je dr. Pavlović i rekao da mi otac umire. Majka i ja smo se skamenile. Doktor je ponudio da još jednom pogledamo oca, ali nismo imale snage, izašle smo i zatražile papire, a doktor je rekao da ćemo ih dobiti posle obdukcije", ispričala je Petrova ćerka Marijana dodajući da su se majka i ona posle takvih vesti jedva dovezle kući. Ali, narednog jutra zazvonio im je telefon i imale su šta i da čuju - javljeno im je da je Petar živ.

"Bio je to još jedan u nizu šokova. Dojurili smo u bolnicu, doktor se izvinjavao bio je napet, očito i uzrujan zbog događaja, a kako li je tek bilo nama", priča Marijana.

Bolnica odbija odgovornost za slučaj, a pomoćnik direktora tvrdi da im je lekar rekao da Petar umire, ali ne i da je umro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track