OČAJAN: Izidor Hojsak (78) 13 godina oka nije sklopio

Sve bi dao da se naspava

OČAJAN: Izidor Hojsak (78) 13 godina oka nije sklopio

Ludi svet -
Protiv nesanice mu ne pomažu ni lekovi, pa čak ni kada ga umor potpuno obuzme i savlada, ne može da odrema

Izidor Hojsak (78) iz Bednje ne spava već 13 godina, a sve je počelo kada je oboleo od karcinoma bešike.

"Lečnici su mi govorili da je to možda zbog nerava, a možda i kao nuspojava lekova koje sam pio. Međutim, niko nije mogao sa sigurnošću da utvrditi zašto ne spavam", rekao je penzioner Izidor.

Karcinom bešike je pobedio dve godine posle, ali nesanice ga prate do danas. Kaže kako, umor ga potpuno obuzme i savlada, ali i tada ne uspe da malo odrema.

"Više ne znam što bih probao. Doktori su mi davali neke tablete, ali one izazivaju zavisnost. A one se uzimaju samo tri nedelje. Ipak, nadajući se najboljem, pokušao sam i s tim tabletama. Bezuspešno. Zatim sam se okrenuo biljnim preparatima na bazi kamilice, ali ni to nije dalo rezultate. Očajan sam", rekao je Izidor koji zbog umora jedva može normalno da funkcioniše.

"Dao bih sve na svetu da se naspava. Ovako noćima gledam televiziju ili buljim kroz prozor na ulicu. Sedim na krevetu i gubim vreme", objašnjava nam Izidor.

Kaže kako mu situaciju ne olakšava ni život sa suprugom Zoricom (80). Iako su formalno razvedeni gotovo 30 godina, žive pod istim krovom.

"Ponekad prođe i nekoliko dana da ne progovorimo nijednunu reč, ali što ću sad", očajan je Izidor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track