NISU SVI SEBIČNI: Brica Džo besplatno šiša beskućnike!
Foto: Reuters

NISU SVI SEBIČNI: Brica Džo besplatno šiša beskućnike!

Ludi svet -
Brica Džo jednostavno voli ljude i kaže da šišanje možda i ne znači mnogo ljudima koji nemaju ni krov nad glavom, ali im pomaže da se bolje osećaju

HARTFORD - Svet postaje sve okrutniji i sebičniji, ali još postoje ljudi koji su spremni da pomognu drugima, a jedan od njih je penzionisani frizer Entoni Sajmeris koji već 25 godina besplatno šiša beskućnike.

Bivši frizer, čiji je nadimak Brica Džo, jednom nedeljno šiša beskućnike u svom gradu Hartfordu, u američkoj državi Konektikat, a svoje usluge naplaćuje "prijateljskim zagrljajem".

Kako prenosi AP, Sajmeris je sa dobrotvornim radom, tj. šišanjem počeo 1988, nakon što je čuo propoved u crkvi o beskućnicima. Tada tek novopečeni penzioner, odlučio je da svoje umeće iskoristi kako bi pomogao najsiromašnijim sugrađanima.

Uzeo je makaze i apart za brijanje i krenuo gradom, nudeći svoje usluge beskućnicima. Najpre je šišao i skraćivao brade u domovima i skloništima za beskućnike, a danas je proširio područje svojih aktivnosti. Svojim postupcima, 82-godišnji brica je podstakao i druge, poput Eda Galera i Beti Magi, da i oni pomognu dobrotvornim radom. Tako sada, dok Entoni šiša, Ed i Beti dele hranu koju su prikupili.

"Jednostavno volim ljude", objašnjava "Brica Džo", dodajući da šišanje možda i ne znači mnogo ljudima koji nemaju ni krov nad glavom, ali im pomaže da se bolje osećaju i da pristojnije izgledaju ukoliko se prijave za neki posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track