UČINA FORA: 40 godina u istom džemperu i košulji

Ne voli da menja navike

UČINA FORA: 40 godina u istom džemperu i košulji

Ludi svet -
Dejl Irbi na svakoj fotografiji za godišnjak nosio je isti smeđi prsluk i belu košulju sa sitnim detaljima

Nastavnik fizičkog iz jedne američke osnovne škole ušao je u anale škole, jer je svake godine tokom proteklih 40 godina nosio istu odeću na fotografisanju za školski godišnjak.

Dejl Irbi (63), koji na svakoj fotografiji nosi isti smeđi prsluk i belu košulju sa sitnim detaljima, otkriva kako je neobičnu tradiciju u sedamdesetima započeo sasvim slučajno.

"Bilo me je baš sramota kada sam dobio školske fotografije tu drugu godinu i shvatio da sam nosio potpuno istu odeću kao prve godine", rekao je 63-godišnji nastavnik fizičkog vaspitanja koji je penziju stekao u školi Prestonvud u Ričardsonu.

Međutim, njegova supruga Keti (62) predložila mu je da istu odeću nosi i iduće godine, a Irbi je mislio da bi to moglo biti smešno.

Pošto se pet godina zaredom slikao u istoj odeći, nije hteo da prestane, iako mu je sa godinama bilo sve teže da zakopča dugmad na košulji.

"Istina, tokom godina sam morao dobro da uvlačim stomak, ali sam i poslednje godine uspeo da je zakopčam", kaže Dejl.

Dejl i Keti su se upoznali 1973. godine, u školi u kojoj su počeli zajedno da rade. Dejl se dobro seća da je prvi radni dan dobio obaveštenje da će biti slikanje za godišnjak, sa napomenom da nastavnici moraju obući "nešto lepo".Ne znajući šta će obući otišao je u obližnji tržni centar i kupio ono što je mogao novcem koji je imao.

"Zaista nisam imao ništa lijepo, što je i razmuljivo, jer su šorts i majca bili moja radna uniforma", kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track