Pitoni od metar u pošiljci

Francuska

Pitoni od metar u pošiljci

Ludi svet -
Reptil je ispao iz pošiljke i očešao se o nogu žene, koja je sva uspaničena pozvala vatrogasce

PARIZ - Jedna poštanska službenica u Francuskoj doživela je šok kada je piton, dugačak jedan metar, skliznuo iz jedne pošiljke i očešao se o njenu nogu.

Incident se dogodio u petak uveče kada je žena, koja je bila sama u pošti u selu Bleno-le-pont-a-Muson, na istoku zemlje, osetila hladan dodir zmije. Uspaničena radnica je pozvala u pomoć vatrogasce koji su uhvatili pitona i otkrili još jednog u pošiljci.

Lokalni veterinar je ustanovio da je reč o loptastom pitonu (Python regius), bezopasnom reptilu koji je ime dobio po tome što ima običaj da se sklupča u loptu kada je napadnut.

"Nisu opasni, ali su veoma impresivni", kazao je jedan od carinika koji su izvršili pretres stana na adresi na koju je pošiljka bila upućena, a u kom su našli još dve zmije, prepariranog kajmana i kornjaču koje je vlasnik pokušavao da proda putem interneta.

Prema pravilima francuske pošte, strogo je zabranjeno slati u pošiljkama životinje, bilo da su žive ili mrtve. Uhvaćeni pitoni poklonjeni su obližnjem zoo-vrtu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track