Najnovije vesti

POGLEDAJTE: Policija 2 sata jurila vepra po Pragu!

Neobična potera u ulicama glavnog grada Češke

POGLEDAJTE: Policija 2 sata jurila vepra po Pragu!

Ludi svet
21:12h
Policijske patrole više od dva sata su u centru Praga pokušavale da uhvate divlju svinju koja je prvo pokušala da "svrati" u elitni hotel "Hilton"

BETA - Policijske patrole više od dva sata su u centru Praga pokušavale da uhvate divlju svinju koja je prvo pokušala da "svrati" u elitni hotel "Hilton", a uhvaćena je nekoliko kilometara dalje, kada je zalutala u baštu jedne vile.

Jurnjava se odigrala u nedelju, kada je policija dobila obaveštenje da divlja svinja pliva u Vltavi. Dok je patrola stigla, stigao je i poziv da je vepar razbio izlog "Hiltona".

"Na nekoliko kilometara kuda je bežao divlji vepar, smenjivalo se nekoliko policijskih patrola. U jednoj opštini odigrala se velika borba za život prolaznika, policajaca i vepra, pošto je, kada su ga policajci primetili, upravo trčao ka ženi s detetom u kolicima. Policajac na motociklu uspeo je da mu prepreči put", kazala je danas novinarima portparol gradske policije Milena Blažnjakova.

Jurnjava - kao u akcionim filmovima - završila se u bašti jedne vile, nekoliko kilometara od centra. Vepar je preplašio zidare koji su se uzverali na skele, pokušao da napadne jednog policajca, ali su se na njega bacili i ostali iz patrole, a gradska služba za hvatanje zalutalih životinja je na kraju uspela da ga uspava.

Divljeg vepra su preuzeli stručnjaci iz praškog preduzeća za šumu da bi ga vratili u prirodu.

http://www.youtube.com/watch?v=CA7rxvjA_-s

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja