NOVI MONE: Dečak (10) slikajući zaradio 2 miliona evra!

Umetnički genije

NOVI MONE: Dečak (10) slikajući zaradio 2 miliona evra!

Ludi svet -
Na poslednjoj aukciji zaradio je 281.314 funti za 23 slike koje su rasprodate u roku od samo 20 minuta

Mali Britanac Kieron Vilijamson ima samo 10 godina, a već stvara skupa, neverovatna umetnička dela za koje su zainteresovani aukcionari širom sveta!

Umetnički genije već je od prodaje slika zaradio 2 miliona evra, odnosno milion i po funti. Desetine njegovih najnovijih radova procenjeno je na oko 117.000 evra.

Na poslednjoj aukciji zaradio je 281.314 funti za 23 slike koje su rasprodate u roku od samo 20 minuta, aukcionarima koji su se javljali mejlovima i telefonom.

Najjeftinija je bila mala slika rađena vodenim bojama koja prikazuje snežni dan blizu njegovog rodnog grada u okrugu Noflok, Engleska. Početna cena bila je 2.848 evra, a delo je prodato za 34.873 evra.

"Njegov motiv nije novac, on samo želi da naslika radove koji će se dopasti ljudima", naglasio je njegov ponosni otac.Kieron, kojeg zovu i mali Mone, počeo je da slika pejzaže sa pet godina. Prvih 19 slika prodao je 2009. godine i zaradio 14.000 funti.

"Kieronove slike su predivne i neverovatne. Kritičari imaju samo reči hvale. Niko ne može da poveruje da ovaj umetnik ima samo deset godina", istakao je Edrijen Hil iz galerije „Holt” u kojoj je dečak održao poslednju izložbu.

http://www.youtube.com/watch?v=tbpWzvvXaks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track