Šerijatska policija: Sarajke napadnute zbog šortsa!

Najverovatnije vehabija

Šerijatska policija: Sarajke napadnute zbog šortsa!

Ludi svet -
Čovek sa dugom bradom, očito se radilo o vehabiji, upitao znamo li da je ramazan i kako možemo hodati u šortsu i počeo je da nas kritikuje, ispričala je mlada Sarajka

Muškarac, pripadnik vehabijskog pokreta, usred bela dana, na ulici verbalno napao dve mlade Sarajke, zbog toga što hodaju u šortsu za ramazan. Jedna od napadnutih devojaka, koja će za nekoliko meseci napuniti 18 godina, ispričala je za kako je bila zaprepaštena ovim napadom. Ona je ovih dana došla iz Nemačke u Sarajevo kako bi nekoliko dana provela kod rodbine.

"Krenula sam sa drugaricom u grad, kada se ispred nas, u blizini bolnice Koševo, zaustavio automobil, čiji je vozač otvorio prozor. Pomislila sam kako želi da pita za neku ulicu, ali nas je umesto toga čovek sa dugom bradom, očito se radilo o vehabiji, upitao znamo li da je ramazan i kako možemo hodati u šortsu. Osim šortsa na sebi smo imale poprilično "zatvorene" košulje i ni po čemu se posebno nismo isticale", rekla je devojka.

"Otvorio je vrata od automobila i izbacio nogu. Počeo je galamiti i nastavio nas 'kritikovati'. Bilo je tu dosta ljudi i nije nam bilo nimalo prijatno, a, naravno, bile smo i preplašene, posebno jer smo čule da oni znaju biti i agresivniji", kazala je mlada Sarajka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track