ŠTA SVE KINEZI KOPIRAJU: Lažna govedina, med i jaja!

Opasno i otrovno

ŠTA SVE KINEZI KOPIRAJU: Lažna govedina, med i jaja!

Ludi svet -
Med se oroizvodi od zašećerene vode, kukuruznog ili piričanog sirupa i jedne vrste nerafinisanog šećera

Kinezi su poznati po robi koja nije visokog kvaliteta i videli smo već sve verzije "nika" patika, "fili" papuča i "milke" čokolada. Međutim, jedno je kopirati garderobu i tehničke uređaje, a sasvim drugo imitirati i igrati se sa prehrambenim sastojcima koji se nalaze u osnovi ljudske prehrane.

Lažni orasiOrasima se uklanja jezgra, a umesto njega se stavlja grumen betona pa se ljuska ponovo zalepi. Da bi pojačali "iluziju oraha", svaki grumen betona se pažljivo umota u papir da bi se izbjegla svaka sumnja.

Lažni medIspiranje meda je proces proizvodnje lažnog meda koji se lažno označava i izvozi u Indiju, a odatle u Ameriku.Proizvodi se pravi od zašećerene vode, kukuruznog ili piričanog sirupa i jedne vrste nerafinisanog šećera, a tek mu se na kraju doda sasvim malo pravog meda.

Lažni pirinačSingapurske vlasti su izjavile da neke firme prave imitaciju pirinča od plastičnih otpada i krompira.Ovaj lažni "proizvod" deluje stvarno u sirovom stanju, ali kad se skuva postaje tvrd i žilav."Onome ko pojede tri činije lažnog pirinča isto je kao kada bi pojeo celu plastičnu kesu", izjavio je jedan kineski funkcioner. Pravi se tako što se meša običan i slatki krompir pa se formira u oblik zrna riže i na kraju mu se dodaju sintetički industrijski ostaci. Ova riža se ne ponaša kao normalna riža, već ostaje tvrda čak i nakon kuhanja.

Lažna jajaVeštačka jaja se prave od hemikalija, alginske kiseline, kalijuma, kalcij-hlorida, želatina, parafina, veštačkih boja i vode i prodaju se kao da su prava. Kuvaju se u urinu dečaka, a ljuska se pravi od krede. Da zlo bude veće, uputstava za pravljenje ovih lažnih jaja mogu se naći na brojnim veb-stranicama. Imitacija stvarno podseća na pravo jaje, ali samo dok se ne skuva, nakon čega žumanac postaje nalik loptici-skočici.

Reciklirane kifleNeke prehrambene radnje su optužene za vraćanje neprodanih kifli njihovim proizvođačima gde se one ubacuju u burad s vodom, brašnom, žitom za hranu i veštačkim zaslađivačima. Kifle se onda ponovo prodaju kao sveže.

Lažna govedinaPravljenje skupe govedine od jeftine piletine i svinjetine koja se onda prodaje po najvišoj mogućoj ceni je posebna vrsta. Nažalost, to se relativno lako može uraditi, potrebno je oko 90 minuta mariniranja u mešavini visokoprocentnom ekstraktu govedine i agensa za postizanje glazure. Aditivi za "maskiranje" mesa su opasni. Neprestano konzumiranje može da prouzrokuje lagano trovanje ljudskih organa koje vodi do deformiteta, a čak su moguće i neke vrste raka.

Zaražene patkeKineska firma "Svetko kraljevi pataka" je otpustila četiri zaposlena pod optužbom da su prodavali zaražene patke. Prema tvrdnjama jedne francuske novinske agencije, zaposleni su prodavali patke jednom biznismenu koji ih je obrađivao i prodavao na crnom tržištu.

Svinjetina zagađenja hemikalijamaIzveštaj jedne kineske novinske agencije iz 2011. godine iznosi da su tri visoka funkcionera u centralnoj Kini otpuštena i još dvadeset dvoje ljudi uhapšeno pod optužbom da su hranili svinje hemijskim drogama da bi bile vitkije. Neki od ovih uhapšenih su bili uzgajivači svinja, a ostali su bili zaposleni u mesnoj industriji gde su se zagađene svinje kasapila. Jedna od glavih kineskih kompanija za obradu mesa je izdvojena kao glavni osumnjičeni za prodaju ove svinjetine. Klenbuteral je preparat popularan među bodibilderima i sportistima zbog sposobnosti da poveća mišično tkivo i smanji telesnu masnoću. Poznato je da ima štetne učinke na kardiovaskularni i nervni sistem. Rektopamin se takođe koristi kao dodatak svinjskoj hrani koji ih čini vitkijim, što znači da im se ovi sastojci daju da bi svinje imale manje masnog, a više mišićnog tkiva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track