PREDEBEO: Kuvar sa 139 kg biće proteran sa Novog Zelanda!

Skupo lečenje

PREDEBEO: Kuvar sa 139 kg biće proteran sa Novog Zelanda!

Ludi svet -
Albertu Bitenhjusu odbijena viza iako je smršao 30 kilograma

Vlasti Novog Zelanda upozorile su jednog južnoameričkog kuvara da je previše debeo da bi živeo u toj zemlji. Državni zvaničnici smatraju da Albert Bitenhjus, sa svojih 130 kilograma, "ne poseduje prihvatljiv standard zdravstvenog stanja". On se, tako, suočava sa progon iz zemlje, uprkos činjenici da je smršao 30 kilograma otkako se doselio na Novi Zeland pre šest godina.

Novi Zeland je jedna od država sa najvećom stopom gojaznosti u svetu, sa 30% građana koji imaju problema sa kilažom.

Albertova žena je kazala da su njihove vize svake godine obnavljane bez problema."Nikad nisu spominjali Albertove probleme sa kilažom, iako je ranije čak bio mnogi krupniji", rekla je ona.

Pošto su im vize odbijene u maju ove godine, bračni par se žalio vlastima, napominjući da je Albert u protekloj godini smršao 30 kilograma.

Zvaničnici su odbijanje zahteva za vizu objasnili činjenicom da je Albert svojom kilažom izložen brojnim bolestima, među kojima su dijabetes, visok krvni pritisak i bolesti srca.

"Vrlo je važno da doseljenici imaju prihvatljiv zdravstveni standard kako država ne bi snosila troškove njihovog lečenja koji često znaju biti ogromni," zaključili su u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja