POSLEDNJA ŽELJA: Umiruća mlada dobila venčanje iz snova

Zahvaljujući ljudima dobre volje

POSLEDNJA ŽELJA: Umiruća mlada dobila venčanje iz snova

Ludi svet -
Džen Buik je saznala da boluje od neizlečivog raka pluća, ali je ipak, zahvaljujući dobrim ljudima, dobila venčanje o kakvom je maštala

Erika Ota, planer venčanja, ispunila je poslednju želju jednoj mladoj ženi, da pre nego što umre dobije savršeno venčanje o kom je oduvek maštala.

Nesrećna mlada je Džen Bulik koja je saznala da ima neizlečivu bolest neposredno pred prve pripreme za svoju svadbu. Bulikova je hrabro odlučila da nastavi po planu i okrene se životu. Njenu hrabrost nagradila je grupa dobrih ljudi, na čeli sa Erikom, koji su se nesebično angažovali da joj poklone ostvarenje sna.U decembru prošle godine Džen Bulik i njen verenik tražili su burme, ali je Džen počela da pati od dosadnog kašlja koji nije prestajao. Kada je otiša kod lekara, dijagnoza je bila upala pluća, ali većsledećeg meseca, nakon dodatnih analiza, Džen je bila primorana da se suoči sa strašnom istinom da boluje od neizlečivog raka pluća u četvrtoj fazi i da nema nikakve nade da će uspeti da uživa u svojoj brižljivo planiranoj budućnosti.

Prognoza je bila sumorna, rečeno joj je da ukoliko bude primala terapiju ima četiri do šest meseci života, a ukoliko odbije tretman, živeće samo nakoliko nedelja. "Bila sam kod doktora nekoliko puta i rekao mi je da se radi o upali pluća. Imam 35 godina, pa nisu mislili da je u pitanju ozbiljnija bolest. Kasnije se ispostavilo da imam rak koji ne može da se leči. U junu sam saznala da imam još nekoliko meseci života, a kada sam to čula, rekla sam hajde da se venčamo, jer sam odlučila da se fokusiram na život", kaže Džen Bulik za NBC Bay Area. Džen i Džef planirali su malu svadbu u dvorištu njenih roditelja jer ni za šta drugo nije bilo ni novca nivremena. Ali jedan njihov prijatelj okačio je Dženinu potresnu priču na blog planera venčanja u nadi da će se naći neko ko je spreman da pomogne da veliki dan ove smrtno bolesne devojke, ipak, po nečemu bude poseban. Rezultat ove molbe, nadmašio je sva očekivanja.

Lokalni planer venčanja Erika Ota u molbi za pomoć u planiranju svadbe, prepoznala je priliku da uradi nešto veliko i nesvakidašnje za druge. Bez razmišljanja je rešila da tu priliku iskoristi najbolje što može. "Ni jednog trenutka se nisam dvoumila. Mislim da svakoga dana imamo priliku da uradimo nešto veliko i nesvakidašnje za druge, ali smo toliko zauzeti svakodnevnim obavezama, da te prilike prolaze pored nas, a da ih i ne primetimo. Želela sam da bar jedno uradim nešto fantastično i zato ovo radim", kaže Erika.Na jednom sajtu za buduće mlade, Erika je uspela da nađe Dženinu prezentaciju savršenog venčanja i čvrsto je rešila da ostvari apsolutno sve želje koje je Džen navela. I tako je organizacija savršenog venčanja počela. Erika je iskoristila kontakte u svetu organizacije svadbi i pokušala da zamoli ljude da se angažuju koliko mogu, a rezultat je opet prevazišao očekivanja.

Svi su bili spremni da se uključe maksimalno i da doniraju sve što su mogli, kako bi se Dženin san u potpunosti ostvario. Na kraju je napravljen plan za svadbu koja košta 52 000 dolara, a koja će za Džefa i Džen biti poklon. "U ovoj akciji učestvuje više od 40 firmi. Čim sam sa ljudima podelila njihovu priču, svi su bilimaksimalno spremni da pomognu. Čitav kraj zna za plan i svi kače dekoracije i balona, kako biulica u kojoj je Džen odrasla bila spremna za paradu", kaže Erika.

Par će izreći zavete u parku blizu kuće u kojoj je Džen odrasla okruženi prijateljima i porodicom, a nakon toga bend će ih pratiti do dvorišta mladinih roditelja, koje će biti posebno preuređeno za tu priliku. "Kada sam shvatila šta se dešava nisam mogla da verujem. Buketi koji su stigli do poslednjeg detalja su onakvi kako sam ih i zamislila. Neverovatno je koliko se ljudi angažovalo da bih dobilaono što sam želela. Sve je potpuno magično. U mom stanju nikad ne bih uspela da uradim ovakonešto, ali i da sam zdrava ne bih finansijski mogla ovo da izvedem. Zahvaljujući velikodušnostidrugih, moći ćemo da proslavimo svoju ljubav na način za koji nikad zaista nisam mislilada će biti moguć", kaže Džen.

Predstojeće venčanje podsetilo je i Eriku Otu šta je u životu bitno, i zašto je uopšte postala planervenčanja. - Ovo će biti jedno od najveselijih i najzabavnijih venčanja koje sam ikad radila, zato što se slavi život i ljubav, a to je suština svega - kaže Ota.

http://www.youtube.com/watch?v=XIJvsqk9MDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track