CIRKUS: Britanci preziru muškarce u crvenim pantalonama

Privlače pažnju

CIRKUS: Britanci preziru muškarce u crvenim pantalonama

Ludi svet -
Nedavno istraživanje pokazalo je da Britanci ne vole muškarce u crvenim pantalonama, smatrajući ih pretencioznim cirkusantima

LONDON - Muškarci koji se usude da obuku crvene pantalone u Velikoj Britaniji mogu očekivati da budu predmet prezira i sprdnje.

Naime, jedno nedavno istraživanje pokazalo je da Britanci ne vole muškarce u crvenim pantalonama, smatrajući ih pretencioznim cirkusantima.

Skoro polovina osoba (46 odsto) obuhvaćenih anketom agencija za marketinško istraživanje YouGov, reklo je da ne voli muškarce koji nose crvene pantalone. "Gospodo, budite na oprezu. U crvenim pantalonama nećete privući mnogo obožavalaca", upozorava YouGov na svom vebsajtu.

"Idiot", "čudak" i "klovn" najčešće su bile reči kojima su ispitanici opisali muškarce u crvenim pantalonama, navodi agencija. Garet Skorfild, modni urednik magazina "Eskvajer", izjavio je za Rojters da za razliku od muškaraca na kontinentu, posebno u Francuskoj i Italiji, koji već godinama nose odevne predmete u boji, Britanci su konzervativniji kada je u pitanju oblačenje.

"Mislim da je problem u tome što šarena odeća asocira na bogatašku garderobu", objasnio je on.

Njegov kolega Henri Konvej je u listu Gardijan danas objavio članak u kojem brani crvene pantalone, podsećajući da je crvena boja prisutna u muškoj modi kroz čitavu istoriju.

"Moram da priznam da i sam posedujem predivne pantalone boje krvi. Znam da u njima delujem kao pompezna budala, ali one su tako mekane i lepe...", piše Konvej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track