OD SARAJEVA DO LONDONA: Pas iz tramvaja usvojen u Engleskoj

Prevalio dug put

OD SARAJEVA DO LONDONA: Pas iz tramvaja usvojen u Engleskoj

Ludi svet -
Zimu 2011. godine proveo je u potrazi za toplotom – uglavnom u tramvajima i prodavnici odeće u centru Sarajeva, a sada uživa sa porodicom

Sećate se psa lutalice koji se često mogao videti kako spava po sarajevskim tramvajima i trolejbusima?

Poslednju zimu ovaj pas nije se pojavljivao na sarajevskim ulicama, ali iza toga se krije prelepa priča koju je ispričala Sarajka koja je pomogla u njegovom udomljavanju.

Doni je nekada imao vlasnika – sve dok oni nisu odlučili da više nije poželjan i od tog momenta Doni je postao lutalica.

Zimu 2011. godine proveo je u potrazi za toplotom – uglavnom u tramvajima i prodavnici odeće u centru Sarajeva. Narednu godinu i po proveo je u azilu "Prača", gde ga je pronašla Sandra Polasek Guilfojl i tu počinje ova zadivljujuća priča – o ljubavi, prijateljstvu i održavanju obećanja.

Sandra daje obećanje samoj sebi da Doni više nikada neće biti na ulici, napušten, izneveren, gladan, maltretiran.

Iako živi u Engleskoj, sa suprugom, dva sina i psom Džimijem, godinu dana se brine za to da Doni u azilu "Prača" ima hranu, svoju korpu za spavanje, čak i igračke. I onda u februaru 2013. godine napokon nalazi sredstva koja će omogućiti da Doni bude gost pansiona za pse "King", u Sarajevu.

U pansionu "King" Doni nakon dugo vremena dobija pažnju, negu i prostor za igru, a u međuvremenu mu Sandra neumorno traži najbolji mogući dom.

Konačno je pronađen. Gospođa u Engleskoj se obavezuje da će uzeti Donija i pružiti mu sve što je potrebno. Sandra ništa ne prepušta slučaju pa njen suprug, Daniel, odlučuje da zajedno sa prijateljima automobilom preveze psa do Londona. Ali... tri dana pred put gospođa koja je trebala biti "Savršeni usvajač" javlja "dodatne" detalje koji Sandru navode na to da odbije ovu ponudu i traži dalje.Daniel je do tada već prešao 1.600 kilometara i upoznao Donija. Odlučio je na licu mesta. Pronašao mu je savšen dom.

Doni je sada član porodice Polasek Guilfojl, omiljeni drug za igru Džejmsa od deset meseci i Džo od dve i po godine, sinova Sandre i Daniela. Čak je i Džimi, nakon nekoliko dana shvatio kako je dobro imati partnera za ganjanje maca i veverica pa rado deli svoje igračke i mesta za spavanje sa Donijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track