ŽIVAHNA BAKA: I u 127. igra se sa unucima

Najstarija Kineskinja

ŽIVAHNA BAKA: I u 127. igra se sa unucima

Ludi svet -
Mogu da se brinem o sebi, a čak mogu da idem i daleko, izjavila je Almihan Sait

SHULE - Almihan Sait sa severozapada Kine najstarija je osoba u toj zemlji i prema podacima Kineskog gerontološkog društva ima 127 godina.

Rođena je 25. juna 1886. godine, i živi u okrugu Shule. Udala se 1903. godine i sada ima 40 unučadi. Starica je ispričala kako najviše voli decu i često se igra sa njima.

"Drago mi je da ste došli kod mene. Moja deca me tretiraju veoma dobro i oni me vole i poštuju", rekla je Almihan.Starica je uvek vesela i kaže kako je dovoljno zdrava da se brine o sebi.

"Mogu da se brinem o sebi, a čak mogu da idem i daleko", izjavila je Sait.Iako ne može da radi neke teže poslove, svakodnevno hrani živinu.

Stodvadesetsedmogodišnja baka ima dobar apetit. Ističe kako ne voli da pije toplu vodu, već hladnu i to onu iz bunara u svom dvorištu."Nikada nisam bila u bolnici. Primila sam samo jednu inekciju kod kuće kada sam bila prehlađena. Jednom sam uzela neke lekove, a zatim je moj sluh oslabio", rekla je Almihan.Voli uvek da bude pristojno obučena, ali i da peva, naročito ljubavne pesme.

http://www.youtube.com/watch?v=GewK8iblkIQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track