JAVNO DEMOLIRANJE: Maljem rasturio svoj luksuzni BMW

U znak protesta protiv servisera

JAVNO DEMOLIRANJE: Maljem rasturio svoj luksuzni BMW

Ludi svet -
Vlasnik crnog BMW-a M6 prethodne generacije i njegov prijatelj prihvatili su se malja i sekire i naočigled prisutnih krenuli da uništavaju luksuzni sportski automobil

FRANKFURT- Ako ste mislili da samo bogati Kinezi praktikuju javno demoliranje sopstvenog skupocenog automobila zbog toga što su nezadovoljni uslugama servisa, u zabludi ste. U današnjem globalizovanom svetu, ideja se lako prenosi iz jednog regiona u drugi i već je stigla u Evropu.

Posetioci salona automobila u Frankfurtu koji su se u subotu 14. septembra zatekli ispred glavnog ulaza u sajam, prisustvovali su nesvakidašnjem performansu. Vlasnik crnog BMW-a M6 prethodne generacije i njegov prijatelj prihvatili su se malja i sekire i naočigled prisutnih krenuli da uništavaju luksuzni sportski automobil:

Do sada su slični prizori mogli da se vide u Kini, kada su nezadovoljni vlasnici Lamborghinija i Maseratija angažovali radnike da demoliraju njihove automobile. U slučaju BMW-a M6, vlasnik automobila, biznismen iranskog porekla Pourmohseni Hadi, lično je zasukao rukave i bacio se na posao. Hadi je svoj BMW M6 vredan 120.000 evra kupio od ovlašćenog prodavca u Italiji, da bi ubrzo primetio da automobil ima "ozbiljne tehničke probleme". Kako prenosi nemački Bild, vlasnik se požalio BMW-ovom servisu u Italiji na vibracije, zveckanje i udarce koji su se javljali pri promeni stepena prenosa. Iako je automobiil vozio u ovlašćene servise desetak puta, problem nije otklonjen. S obzirom da ni BMW Italija ni BMW Nemačka nisu hteli da preuzmu odgovornost za navodnu tehničku nepravilnost, Hadiju je preostala mogućnost da pravdu potraži na sudu, ali je shvatio da bi jedna takva parnica potrajala godinama. Zbog toga je rešio da podigne prašinu u javnosti oko čitavog slučaja. Kao što vidimo, u tome je uspeo. I to nije sve. Hadi kaže da namerava da popravi demolirani BMW i istu predstavu ponovi, ovog puta ispred nemačkog Bundestaga u Berlinu.

http://www.youtube.com/watch?v=1c7FzXygCG0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track