ZAKLETA BODIBILDERKA: Diže tegove pred porođaj!

Voli da vežba

ZAKLETA BODIBILDERKA: Diže tegove pred porođaj!

Ludi svet -
Već deset i po godina dižem tegove i smatram da trudnoća nije bolest, rekla je Lia En Elison kojoj je ovo treće dete na putu

LOS ANĐELES - Lia En Elison, 35-godišnja bodibilderka iz Los Anđelesa, izazvala je pravu lavinu reakcija nakon što je na Fejsbuku postavila fotografije na kojima diže tegove iako je skoro ušla u deveti mesec trudnoće.

Fotografije su objavljene pre pet dana i dosad su prikupile više od 16.000 komentara.

Većina ljudi je zgrožena jer smatra da preterana fizička aktivnost može da ima nepopravljive posledice, kako za majku, tako i za novorođenče.

Jedna osoba ju je nazvala "egoistom", podsećajući da je "dizanje tegova hobi, a ne životna potreba" , dok je druga rekla da je to što radi "bolesno".

Međutim, bilo je i onih koji su trudnoj bodibilderki dali podršku. "Izgledaš sjajno! Daleko bolje od debelih trudnica sa visokim pritiskom i dijabetesom koje se zadišu i kada se popnu samo nekoliko stepenika", napisala je jedna žena.

"Lekari obično ne zabranjuju trudnicama da vežbaju, ali im savetuju da to čine umereno i na način koji je prilagođen njihovom stanju. Žene koje se inače ne bave sportom, svakako ne bi trebalo da počnu da treniraju u trudnoći", navode oni.

Elison se zahvalila svima koji su ostavili komentar, čak i onima koji smatraju da je to što radi pogrešno."Već deset i po godina dižem tegove i smatram da trudnoća nije bolest", kazala je ona.Elison, inače, čeka svoje treće dete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track