Zmija prizemljila boing 747!

Avion u karantinu

Zmija prizemljila boing 747!

Ludi svet -
Posada aviona je pronašla malu mandarinsku pacovsku zmiju u putničkom delu Boinga 747 pred ukrcavanje putnika na letu za Tokio

SIDNEJ - Avion australijske kompanije Kvantas je stavljen u karantin na sidnejskom aerodromu pošto je u njemu nađena zmija duga 20 centimetara, javila je agencija AP.

Posada aviona je pronašla malu mandarinsku pacovsku zmiju u putničkom delu boinga 747 pred ukrcavanje putnika na letu za Tokio, saopštila je kompanija dodajući da su stručnjaci Ministarstva poljoprivrede stavili avion u karantin.

Svih 370 putnika je smešteno u hotele preko noći i biće prevezeni u Japanu drugim avionom, jer izolovani avion mora da bude pretražen i dezinfikovan.

Stručnjaci su uspavali zmiju koja je u avion ušla dan pre incidenta u Singapuru. Australijsko ministarstvo poljoprivrede je upozorilo da postoji opasnost da je zmija nosila parazite i bakterija koje nisu prisutne u zemlji i da tako može izazove "ekološki katastrofu".

Ova vrsta zmije raste do prosečne dužine od 1,2 metra i može da bude širine olovke. Njen otrov je slab i nije opasan za ljude. AP kaže da zmije nisu česti putnici u avionima i podseća na nedavni incident sa pitonom od tri metra koji se obavio oko dela krila Kvantasovog aviona koji je leteo iz Kernsa za Port Moresbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track