HOROR U SVETU MODE: Devojke vade zube da izgledaju mršavije

Razotkriva tajne

HOROR U SVETU MODE: Devojke vade zube da izgledaju mršavije

Pop kultura -
Znam devojke koje su bolovale od bulimije, a koje su koristile kokain kako bi im obrazi bili još mršaviji. Neke devojke su vadile zube da bi izgledale mršavije, ispričala je Katja Elizarova

Model i glumica Katja Elizarova (27), koja trenutno učestvuje u rijaliti šou Fok televizije "Upoznajte Ruse", iz Saratova, od 14. godine se bavi modom i želi da svoju popularnost iskoristi za razotkrivanje tajni mode, izazova i neprijatnosti sa kojima se suočavaju tinejdžerke u modnoj industriji. Iza svetlosti piste krije se ne tako ružičast svet realnosti.

Pritisak da manekenke izgledaju premršavo nikada se ne završava. Katja Elizarovoj, koja nosi veličinu broja osam, često je zamerano da je debela. Dok je radila u Japanu, zaposleni u mdonoj agenciji merili su manekenke posle svakog ručka.

"Znam devojke koje su bolovale od bulimije, a koje su koristile kokain kako bi im obrazi bili još mršaviji. Neke devojke su vadile zube da bi izgledale mršavije", ispričala je Katja Elizarova. Katja dodaje da manekenke gladuju, ali ne samo zbog dobre linije.

"Postoji ružnija strana posla. Ako si model i agencija ti mesecima ne plaća honorar, nemaš šta da jedeš. Često u takvim situacijama agencije dobiju pozive, poput ovih: "Imaćemo besplatne večere u klubu, dođite i dovedite svoje devojke". I vi naravno odete", priča Katja.

"Postoje ljudi koji pokušavaju da nas odvedu u klubove kako bismo privukle pažnju starijih muškaraca", otkrila je Katja Elizarova.

"U klubu 20 muškaraca gleda u vas, ali vi ste toliko gladne, da ne marite za to", priča manekenka. Ružna strana mode se ovde ne završava. Kako Katia Elizarova otkriva, devojčice uzrasta od 16 do 17 godina, često na zabavama drogiraju ili opijaju stariji muškarci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track