Konkurs za upravnika Narodnog pozorišta 1. oktobra
Foto: Narodno Pozoriste

Nacionalni teatar

Konkurs za upravnika Narodnog pozorišta 1. oktobra

Pop kultura -
Prethodni konkurs za upravnika NP, koji je održan letos, okončan je bez rezultata na sednici UO "nije bilo kvalifikovane većine da se u zakonskom roku izabere kandidat

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora (UO) Narodnog pozorišta (NP) Radoslav Pavlović najavio je da će 1. oktobra biti raspisan novi konkurs za upravnika nacionalnog teatra.

To će, u dogovoru sa Vladom Srbije, biti model za konkurse za direktore i upravnike 61 institucije koju finansira Vlada preko Ministarstva kulture, rekao je on na konferenciji za novinare u Muzeju NP.

Prethodni konkurs za upravnika NP, koji je održan letos, okončan je bez rezultata jer, kako je izjavio Pavlović, na sednici UO "nije bilo kvalifikovane većine da se u zakonskom roku izabere kandidat".

Član UO Živorad Ajdačić dodao je da je bio iznenađen što je na kraju tog konkursa ostao samo jedan, mada dobar kandidat (sadašnji v.d. upravnika Dejan Savić).

Na pitanje novinara o javnim optužbama Savića na rad predsednika UO, Pavlović je odgovorio da "Savić ima pravo da piše pisma, ali UO imenuje Vlada Srbije", koja je nadležna da ocenjuje rad tog tela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track